Το Πεκίνο ξανακλείνει όλα τα σχολεία του, μετά τον εντοπισμό δεκάδων νέων κρουσμάτων

Το Πεκίνο θα κλείσει εκ νέου όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμιά του, έπειτα από τη νέα αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην κινεζική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε σήμερα η δημοτική αρχή της πόλης.
 
Η πόλη προχώρησε στη διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ σε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους μετά τον εντοπισμό, σε διάστημα 5 ημερών, 106 νέων κρουσμάτων κι ενώ ο νέος κορωνοϊός έμοιαζε να έχει πρακτικά εξαλειφθεί στην Κίνα.
 
Την ίδια ώρα, το Πεκίνο προτρέπει τους κατοίκους του να αποφεύγουν τα «μη αναγκαία» ταξίδια εκτός της πόλης, ενώ απαγορεύει στους κατοίκους των πληγεισών συνοικιών να φεύγουν εκτός της κινεζικής πρωτεύουσας.
 
«Κάθε άνθρωπος που πρέπει πραγματικά να φύγει από το Πεκίνο θα πρέπει να παράσχει ένα πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ τις τελευταίες επτά ημέρες και βγήκε αρνητικός», επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Τσεν Μπέι, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της δημοτικής αρχής.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Η σκυτάλη στους ισχυρούς-Ποιοι ζητούν συνάντηση κορυφής Τραμπ με Πούτιν για την Ουκρανία
Ο Νετανιάχου απειλεί σφοδρότερα πλήγματα εναντίον των Χούθι στην Υεμένη
Το World Press Photo αναστέλλει την αναγνώριση της φωτογραφίας «Το κορίτσι της ναπάλμ»
Πάνω από 100 νεκροί Παλαιστίνιοι από το πρωί της Παρασκευής στη Γάζα-«Ένας βομβαρδισμός κάθε τέσσερα λεπτά»
«Φιάσκο» οι συνομιλίες Ρωσίας με Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη-Οι απειλές και τα αιτήματα
Μακρόν μετά την επικοινωνία με Τραμπ-«Ο Πούτιν απορρίπτει την ειρήνη, συντονιζόμαστε με ΗΠΑ για ενιαία απάντηση»
Ρόλο στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας ζητά και πάλι ο Ερντογάν
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Έντι Ράμα γονάτισε για να υποδεχθεί τη Μελόνι στην Αλβανία
Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία βομβαρδίζει το λιμάνι Σάλιφ στην Υεμένη
Έρευνα σε βάρος του Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για ανάρμοστη συμπεριφορά