Είκοσι Ινδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στα σύνορα με την Κίνα

Είκοσι είναι οι Ινδοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν με κινεζικά στρατεύματα σε διαφιλονικούμενη συνοριακή περιοχή, ανέφερε σε νεότερη ανακοίνωσή του ο ινδικός στρατός.
 
Νωρίτερα σήμερα ο στρατός είχε ανακοινώσει πως τρεις Ινδοί -- ένας αξιωματικός και δύο στρατιώτες -- σκοτώθηκαν σε μια «βίαιη αντιπαράθεση» με κινεζικά στρατεύματα στις πρώτες απώλειες έπειτα από 53 χρόνια ως αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο πυρηνικές δυνάμεις και γειτονικές χώρες.
 
Στην τελευταία τους ανακοίνωση, οι ινδικές ένοπλες δυνάμεις τόνισαν πως 17 βαριά τραυματισμένοι Ινδοί στρατιώτες υπέκυψαν στα τραύματά τους.
 
Η Κίνα και η Ινδία έχουν εμπλακεί σε μια αντιπαράθεση στην κοιλάδα Γκαλουάν, στα δυτικά Ιμαλάια εδώ και εβδομάδες με τη μία να κατηγορεί την άλλη για παράνομη είσοδο στο έδαφός της.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Η σκυτάλη στους ισχυρούς-Ποιοι ζητούν συνάντηση κορυφής Τραμπ με Πούτιν για την Ουκρανία
Ο Νετανιάχου απειλεί σφοδρότερα πλήγματα εναντίον των Χούθι στην Υεμένη
Το World Press Photo αναστέλλει την αναγνώριση της φωτογραφίας «Το κορίτσι της ναπάλμ»
Πάνω από 100 νεκροί Παλαιστίνιοι από το πρωί της Παρασκευής στη Γάζα-«Ένας βομβαρδισμός κάθε τέσσερα λεπτά»
«Φιάσκο» οι συνομιλίες Ρωσίας με Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη-Οι απειλές και τα αιτήματα
Μακρόν μετά την επικοινωνία με Τραμπ-«Ο Πούτιν απορρίπτει την ειρήνη, συντονιζόμαστε με ΗΠΑ για ενιαία απάντηση»
Ρόλο στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας ζητά και πάλι ο Ερντογάν
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Έντι Ράμα γονάτισε για να υποδεχθεί τη Μελόνι στην Αλβανία
Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία βομβαρδίζει το λιμάνι Σάλιφ στην Υεμένη
Έρευνα σε βάρος του Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για ανάρμοστη συμπεριφορά