Διαφωνεί με την κατάργηση των ρυθμίσεων για εργαζόμενους γονείς η ΠΑΣΥΔΥ

Η ΠΑΣΥΔΥ θα προβεί σε γραπτό διάβημα προς τον Υπουργό Οικονομικών, με το οποίο θα ζητήσει άρση της απόφασης για κατάργηση ειδικών ρυθμίσεων για εργαζόμενους γονείς, που έχουν την ευθύνη φροντίδας παιδιών ηλικίας μέχρι 15 ετών ή παιδιών με αναπηρία ανεξαρτήτως ηλικίας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, με αφορμή την εγκύκλιο Αρ. 1623, ημερ. 12 Ιουνίου 2020, με θέμα  «Κατάργηση ειδικών ρυθμίσεων Κατηγορίας Β του καταλόγου των ευπαθών ομάδων και εργαζόμενων γονέων που έχουν την ευθύνη φροντίδας παιδιών ηλικίας μέχρι 15 ετών ή παιδιών με αναπηρία ανεξαρτήτως ηλικίας», η ΠΑΣΥΔΥ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για το περιεχόμενο της εγκυκλίου και αναφέρει ότι στο ίδιο πλαίσιο θα ζητήσει όπως μη προωθηθεί τυχόν κατάργηση των διευκολύνσεων που παρέχονται αυτή τη στιγμή στους γονείς για παραλαβή των παιδιών τους.

Επισημαίνει το γεγονός ότι «η απόφαση για κατάργηση των ειδικών ρυθμίσεων για τους εργαζόμενους γονείς εκδόθηκε σε νεκρό χρόνο με ημερομηνία εφαρμογής την αμέσως επόμενη εργάσιμη μέρα, με αποτέλεσμα να καταλάβει εξαπίνης τους γονείς στους οποίους δεν δόθηκε ο απαιτούμενος χρόνος για τις απαιτούμενες διευθετήσεις για τη φύλαξη των παιδιών τους».
 
Σημειώνει ότι «η προαναφερόμενη απόφαση λήφθηκε μόλις δύο εβδομάδες πριν τη λήξη του σχολικού έτους, που οριοθετείται στις 26 Ιουνίου, και σύμφωνα με τις προηγούμενες εγκυκλίους του Υπουργείου Οικονομικών οι διευκολύνσεις και οι ρυθμίσεις για τους γονείς επρονοείτο ότι θα ίσχυαν μέχρι τουλάχιστον αυτή την ημερομηνία, αφήνοντας στην ουσία γονείς και παιδιά μετέωρους».
  
Επιπρόσθετα, η ΠΑΣΥΔΥ θα ζητήσει να ληφθούν υπόψη ότι τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία/βρεφοκομικοί σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν με εκ περιτροπής φοίτηση καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού σύμφωνα και με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

«Συνεπώς», καταλήγει, «θα υποδειχθεί ότι η κατάργηση της ειδικής άδειας για φροντίδα παιδιού αποτελεί εσπευσμένη απόφαση, που θα δημιουργήσει ενδεχομένως σοβαρά προβλήματα στους γονείς και τα παιδιά που επηρεάζονται».

Δειτε Επισης

Επαναφορά νομοσχεδίου για κέντρα αποκατάστασης στην αρχική του μορφή ζητά η ΚΥΣΟΑ
Νέα διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τη δολοφονία του Θανάση-«Δεν ήταν το μόνο θύμα συγκάλυψης και διαφθοράς»
Την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί η απάντηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων
Γ. Αντωνίου: «Η οδύνη και η ευγνωμοσύνη μας για τους 13 ήρωες του Μαρί θα είναι παντοτινή»
Έρχεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από Δευτέρας-Στους 39 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα
Τα συνεχόμενα λάθη του Φειδία και οι συνέπειες της ψήφου-«Τολμηρή η κίνηση της συνέντευξη Τατάρ αλλά...»
Απαντά για τη διαμαρτυρία στο Στρόβολο το Τμήμα Πολεοδομίας-«Η είσοδος έχει ακυρωθεί βάσει σχεδιασμού»
Εξελίξεις τις επόμενες ημέρες για την έφεση Τυχικού-Αρχίζει η διαδικασία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατοίκων Αγίας Θεοδώρας και Αγίας Θεοδοσίας στο Στρόβολο
Τέλεσε το μνημόσυνο της μητέρας του ο Τυχικός-Την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα στο Πατριαρχείο (pics)