Ξοδέψτε όσο μπορείτε καλεί τις Κυβερνήσεις η επικεφαλής του ΔΝΤ

Ένα βασικό μάθημα από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 ήταν ότι οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να καταργήσουν πολύ σύντομα τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας, τόνισε τη Δευτέρα η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

"Παρακαλώ ξοδέψτε, ξοδέψτε όσο μπορείτε. Αλλά διατηρήστε τις αποδείξεις", είπε η κ. Γκεοργκίεβα κατά τη διάρκεια συζήτησης.
 
"Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο να μην αποσύρουμε την στήριξη πολύ γρήγορα", προειδοποίησε.
 
"Θυμηθείτε ότι αυτό κάναμε μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, και είχε ανεπιθύμητες αρνητικές συνέπειες για αρκετό καιρό", σημείωσε.
 
Η επικεφαλής του ΔΝΤ σημείωσε και πάλι ότι η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει την πρώτη πραγματική παγκόσμια κρίση μετά τον Β `Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία θα ωθήσει το ΔΝΤ να υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις ανάπτυξης για πολλές οικονομίες.
 
"Για την πλειονότητα των χωρών θα αναθεωρήσουμε τις προβλέψεις μας προς τα κάτω. Για έναν μικρό αριθμό χωρών, θα τις αναθεωρήσουμε προς τα πάνω», είπε η κ. Γκεοργκίεβα κατά τη διάρκεια πάνελ που διοργανώθηκε από το GLOBSEC, το Ινστιτούτο Montaigne (IM) και την δεξαμενή σκέψης Bruegel.
 

Δειτε Επισης

Απολογήθηκε ο Πρόεδρος, «δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε»-Τα δώδεκα μέτρα που εξήγγειλε στο διάγγελμά του
Φώναζαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», αλλά όταν τους απάντησαν «Λευτεριά στην Κύπρο» έκοψαν το ρεύμα στην Αμοργό
Ακμάζουν οι απάτες μέσω διαδικτύου-Τρεις καταγγελίες ενώπιον των Αρχών, απέσπασαν 37 χιλιάδες οι επιτήδειοι
Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Μεσσηνία και Κύθηρα, νέο «112» στην Εύβοια
Η τραγική ιστορία της οικογένειας Γερολέμου που έχασε το σπίτι της από την πυρκαγιά-«Δουλέψαμε, δεν έμεινε τίποτα»
Από το πορτοκαλί στο κίτρινο η προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Ανακοινώνει μέτρα για τους πυρόπληκτους ο Πρόεδρος, αποζημιώνονται πλήρως-Τα παράπονα και τι συμφωνήθηκε
Τα πρόσωπα της τραγωδίας έχουν ονοματεπώνυμο... Επαναπατρίστηκαν τα τελευταία χρόνια στον τόπο που γεννήθηκαν οι άτυχοι Δημήτρης και Μάρω
Στην κόλαση της Προύσας... Πάνω από 1.700 εκκενώσεις, νεκρός πυροσβέστης από ανακοπή και 76 ενεργά μέτωπα
Έτοιμο να συμβάλει στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού το ΑΚΕΛ-«Ν’ αφήσουμε πίσω μας αυταπάτες»