Διαφωνεί με την διακοπή επιδόματος σε όσους μένουν σπίτι λόγω των παιδιών τους η ΠΕΟ

Τη διαφωνία της με την απόφαση της Κυβέρνησης να διακόψει το επίδομα στήριξης σε εργαζόμενους που υποχρεώνονται να μένουν σπίτι για τη φύλαξη των παιδιών τους, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΠΕΟ.

«Από τη στιγμή που τα δημοτικά σχολεία καθώς και τα γυμνάσια παραμένουν σε καθεστώς μερικής μόνο λειτουργίας, ενώ τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε νηπιαγωγεία και παιδικές λέσχες δεν επιτρέπουν την πλήρη λειτουργία τους, η απόφαση αυτή είναι άκαιρη και βεβιασμένη», αναφέρει η ΠΕΟ.

«Είναι σαφές», προσθέτει, «ότι οι εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή προσπαθούν να κάνουν τις διευθετήσεις τους με ορίζοντα το κλείσιμο των σχολείων, όπου και οι ιδιοκτήτες παιδικών λεσχών προγραμματίζουν τη λειτουργία των καλοκαιρινών σχολείων».

«Η απόφαση της Κυβέρνησης», καταλήγει, «αιφνιδιάζει τους γονείς και δημιουργεί για πολλούς εργαζόμενους σοβαρά προβλήματα στη διαχείριση ενός δύσκολου προβλήματος που έχει να κάμει τόσο με την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών όσο και με την ασφάλεια ευπαθών ηλικιωμένων ατόμων, στη φύλαξη των οποίων αναγκαστικά θα προσανατολιστούν οι γονείς που δεν θα έχουν άλλη διέξοδο».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης σε συναγωγή της Μελβούρνης
Σαρωτικές πλημμύρες στο Τέξας-Τουλάχιστον 43 οι νεκροί, αγωνία για πολλούς αγνοούμενους
Έρχεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από Δευτέρας-Στους 39 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα
Απόπειρα φόνου με πυροβολισμούς στην επαρχία Πάφου-Σε σοβαρή κατάσταση 41χρονος, συνελήφθη 55χρονος
Ο… Συναγερμός του Αναστασιάδη, οι ανησυχητικές τάσεις για το κόμμα και οι ευθύνες της Αννίτας Δημητρίου
Τα συνεχόμενα λάθη του Φειδία και οι συνέπειες της ψήφου-«Τολμηρή η κίνηση της συνέντευξη Τατάρ αλλά...»
Οι δύο καταδίκες από ΕΔΑΔ, τα μέτρα που δεν λήφθηκαν και η ανάληψη ευθύνης που συνεπάγεται με μη άσκηση έφεσης
Σπάει τη σιωπή της η Ν.Κ που δικαιώθηκε στο ΕΔΑΔ-«Σας κατέθεσα ένα βίωμα. Και εσείς τι κάνατε κ. Αγγελίδη; Με μετατρέψατε σε κατηγορούμενη»
Ασύλληπτη τραγωδία στο Τέξας-Νεκρή εννιάχρονη που ήταν στην κατασκήνωση, αγνοούνται άλλα 19 παιδιά
Ζητά διερεύνηση για την πυρκαγιά σε βαν με εθνοφρουρούς ο Δίπλαρος-«Μετέφερε περισσότερους από το όριο»