Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Ακρούντα-Κατέκαψε μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε τα ξημερώματα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην Ακρούντα στη Λεμεσό, η οποία κατέκαψε μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο άγριας με άγρια βλάστηση, πεύκα και ελιές.
 
Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή βόρεια της Ακρούντας, ενώ τη νύχτα έκαιγε μόνο ένα μέτωπο μεταξύ της Ακρούντας, του χωριού Αψιού και της Διερώνας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επεκτάθηκε στο δάσος η πυρκαγιά-Δίνουν μάχη οι δυνάμεις πυρόσβεσης
 
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης καθώς και εθελοντές. Συγκεκριμένα συμμετείχαν 100 άτομα του Τμήματος Δασών με 20 πυροσβεστικά οχήματα, 4 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τα πληρώματά τους, 3 μικρά πυροσβεστικά οχήματα της Πολιτικής Άμυνας με 16 άτομα, 1 μικρό πυροσβεστικό όχημα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με δύο άτομα, 5 προωθητές γαιών, μέλη της Αστυνομίας, της Ε.Μ.Α.Κ. και εθελοντές.
 
 

Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν, σε συνδυασμό με τη δύσβατη περιοχή ανάγκασαν τις Αρχές να θέσουν σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων.

Επιχείρησαν συνολικά 8 πτητικά μέσα, 1 αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, 2 μισθωμένα αεροσκάφη, 2 μισθωμένα ελικόπτερα, 1 ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων, και 1 ελικόπτερο της Αστυνομίας. Τον συντονισμό των εναέριων μέσων ανέλαβε ελικόπτερο της Αστυνομίας με αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς ενώ καθοριστική ήταν και η συνδρομή του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Κ.Σ.Ε.Δ.)
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απειλείται το δάσος Λεμεσού από την πυρκαγιά στην Ακρούντα-Μάχη με τις φλόγες (pics&vid)

 

Η φωτιά κατέκαψε μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο από άγρια βλάστηση, πεύκα και ελιές από το κρατικό δάσος το οποίο είναι εντεταμένο στο πρόγραμμα Natura.
 
Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και σήμερα, δυνάμεις του Τμήματος Δασών παραμένουν στο σημείο υπό το φόβο αναζωπύρωσης.

Παράλληλα ξεκίνησαν οι έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν την Πυρκαγιά.

Δειτε Επισης

Ο Νετανιάχου ορκίζεται συντριβή της Χαμάς-Υποστηρίζει πως 20 όμηροι είναι ζωντανοί
Δεκατέσσερα χρόνια από την έκρηξη στο Μαρί-Η Κύπρος τιμά τη μνήμη των 13 θυμάτων
Ηχηρό μήνυμα Σενέρ Λεβέντ-«Δεν θα παραδοθώ στον φασισμό και τον κατακτητή, η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη»
Παραλαμβάνει το πόρισμα για ΤΑΚΑΤΑ ο Σαββίδης-Μελετά και αποφασίζει για τις εισηγήσεις της Ερευνητικής
Επικεντρώθηκε στα οδοφράγματα, προσέκρουσε σε… τουρκοφράγματα η Ολγκίν
Η παρατεταμένη θεσμική κρίση, η κοινωνική οργή και τα κρούσματα πολιτικής βίας
Ψηφίστηκε το επίμαχο νομοσχέδιο για δημόσιες συγκεντρώσεις, τι προνοεί-«Ντροπή, μας απειλούν να έρθουν σπίτια μας»
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 10,8 εκατομμύρια
Συμπλοκή αλλοδαπών μπροστά στα μάτια αστυνομικών στις Φοινικούδες-Χειροπέδες σε τρεις (pics)
Επιχείρηση από το ΚΣΕΔ για ακυβέρνητο σκάφος λόγω εισροής υδάτων-Διασώθηκαν τρία πρόσωπα