Πιο «φτωχικά» τα φετινά επίσημα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ, λόγω πανδημίας

Την πρώτη δημόσια εμφάνιση πραγματοποίησε σήμερα η 94χρονη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία από τα μέσα Μαρτίου βρίσκεται σε κατ' οίκον απομόνωση στο κάστρο του Ουίνδσορ μαζί με τον 99χρονο πρίγκιπα Φίλιππο, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Η μονάρχης γιόρτασε, νωρίτερα, μέσα στην ημέρα τα επίσημα γενέθλιά της - η βασίλισσα έχει γενέθλια στις 21 Απριλίου, αλλά είθισται τον Ιούνιο να τα γιορτάζει για δεύτερη φορά με στρατιωτική παρέλαση στο Λονδίνο.
 
Όμως, η φετινή χρονιά είναι η δεύτερη στα 68 χρόνια της βασιλείας της, που η επίσημη στρατιωτική παρέλαση Trooping the Colour στην βρετανική πρωτεύουσα δεν έγινε, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον για τον κορωνοϊό. Το 1955 η παραδοσιακή παρέλαση για τα γενέθλια της βασίλισσας είχε ακυρωθεί, λόγω μιας απεργίας των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους.
 
Η βασίλισσα ευδιάθετη, αλλά μόνη, παρακολούθησε στον περίβολο του κάστρου του Ουίνδσορ την παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση Trooping the colour με στρατιώτες από το τάγμα της Φρουράς των Ουαλών, λιγότερους από 100 στον αριθμό, οι οποίοι κρατούσαν μεταξύ τους την απαραίτητη απόσταση των δύο μέτρων. Είναι η πρώτη φορά, μετά από 125 χρόνια - την εποχή της βασίλισσας Βικτώρια - που η παραδοσιακή τελετή για τα γενέθλια της μονάρχη πραγματοποιείται στο κάστρο του Ουίνδσορ.
 
Συνήθως, τα επίσημα γενέθλια της βασίλισσας γιορτάζονται στο Λονδίνο με την μεγαλειώδη παρέλαση Trooping the colour, την οποία απαρτίζουν περισσότεροι από 1.700 στρατιώτες και 400 μουσικοί από στρατιωτικές μπάντες ενώ σύσσωμη η βασιλική οικογένεια συγκεντρώνεται στο μπαλκόνι του παλατιού για να θαυμάσει τις αεροπορικές επιδείξεις των μαχητικών αεροσκαφών της RAF.
 
Απόντα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας
Τα φετινά επίσημα γενέθλια της βασίλισσας ήταν μοναχικά, αφού το «παρών» στο Ουίνδσορ δεν έδωσε κανένα από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ενώ εικάζεται πως ο δούκας του Εδιμβούργου, που την Τετάρτη έγινε 99 ετών, παρακολούθησε την «μίνι» στρατιωτική παρέλαση από τα παράθυρα του κάστρου.
 
Η γηραιότερη μονάρχης στον κόσμο στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση από τα μέσα Μαρτίου επέλεξε να φορέσει ένα φλοράλ φόρεμα, το οποίο συνδύασε με τιρκουάζ μαντό και καπέλο στο ίδιο χρώμα. Στα χέρια της κρατούσε την αγαπημένη της μαύρη τσάντα, του βρετανικού οίκου Launer, αξίας 2150 λιρών. Η βασίλισσα έχει στην κατοχή της περισσότερες από 200 τσάντες του οίκου.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ:Ένας νεκρός σε ουκρανική επιδρομή drones στο Ροστόφ-Πυρκαγιά σε σιδηροδρομικό σταθμό
Σχέδιο κατοχής εδαφών στη Γάζα προωθεί άμεσα ο Νετανιάχου-«Έχουμε το πράσινο από τις ΗΠΑ»
ΒΙΝΤΕΟ: Πυροβολισμοί στη Νέα Υόρκη-Πέντε νεκροί, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός και ο δράστης
ΟΗΕ: H μόνη ρεαλιστική, δίκαιη και βιώσιμη λύση για Ισραηλινούς και Παλαιστινίους είναι η ύπαρξη δύο κρατών
Ο στρατός Ταϊλάνδης κατηγορεί για παραβίαση κατάπαυσης του πυρός την Καμπότζη
Έκκληση Απεσταλμένου OHE για μεταρρυθμίσεις και σεβασμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία
Δύο νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο
ΒΙΝΤΕΟ: Έκλεψε κρασιά αξίας 24.000 λιρών από κελάρι εστιατορίου στο Λονδίνο-Το διέρρηξε τρεις φορές
Πυροβολισμοί έξω από καζίνο στη Νεβάδα-Αναφορές για θύματα, συνελήφθη ο δράστης
«Η Ευρώπη υποχώρησε για να διασωθεί»-Γιατί συμφώνησε με τον Τραμπ δασμούς 15%