Το Υπουργείο Ενέργειας χαιρετίζει την απόφαση EIB για χρηματοδότηση του έργου εισαγωγής ΥΦΑ στην Κύπρο

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας χαιρετίζει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB), ημερομηνίας 11 Ιουνίου 2020, για χρηματοδότηση με 150 εκατ. ευρώ του έργου των υποδομών για έλευση υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κύπρο.
 
«Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση της προσπάθειας για έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο, η οποία θα οδηγήσει στην άρση της ενεργειακής απομόνωσης της χώρας μας από τα ευρωπαϊκά και διεθνή δίκτυα φυσικού αερίου, θα ενισχύσει την ασφάλεια του ενεργειακού μας εφοδιασμού και θα οδηγήσει σε καθαρότερη και φθηνότερη παραγωγή ηλεκτρισμού», αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στο ΓΤΠ.
 
Το Υπουργείο Ενέργειας εκφράζει τις ευχαριστίες του για τη στενή συνεργασία προς το Υπουργείο Οικονομικών, τη Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου, την Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου και την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, καθώς και προς όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία.

Δειτε Επισης

Ιστορικές στιγμές στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου-Η χειραψία ειρήνης και η μίνι σύνοδος κορυφής
Άλλες δύο συλλήψεις για τα 50 κιλά ναρκωτικών που εντοπίστηκαν στο όχημα 41χρονου
Πέντε νεκροί και πάνω από 700 τραυματίες από την έκρηξη στο Ιράν-Φέρεται να συνδέεται με καύσιμο πυραύλων
Διπλωματικός πυρετός για την Ουκρανία-Η Φον ντερ Λάιεν είδε τον Ζελένσκι, συμφώνησε για συνάντηση και με τον Τραμπ
Συνελήφθη τελικά ο 41χρονος που διέφυγε μετά από καταδίωξη-Εντοπίστηκαν στο όχημά του 50 κιλά ναρκωτικών
ΒΙΝΤΕΟ: Τέσσερις νεκροί και πάνω από 500 τραυματίες από μεγάλη έκρηξη στο νότιο Ιράν
Τραγική η εικόνα στη Γάζα-Το βίντεο του ΟΗΕ με τα άδεια ράφια
Άτυπη τετραμερής Τραμπ, Ζελένσκι, Μακρόν και Στάρμερ στο περιθώριο της κηδείας του Πάπα
Συνομιλίες ΠτΔ στο Βατικανό με αρχηγούς κρατών και άλλους αξιωματούχους-Πάει Ισπανία την Κυριακή (pics)
Στην τελευταία του κατοικία ο Πάπας Φραγκίσκος-250.000 πιστοί αποχαιρέτισαν τον Πάπα των Φτωχών (vids&pics)