Ψάχνουν τα αίτια για τις δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν σε Πεντάκωμο και Ύψωνα οι Αρχές

Τα αίτια της πυρκαγιάς, που κατέκαυσε μεγάλη έκταση βουνοπλαγιάς χθες το απόγευμα στο Πεντάκωμο της Λεμεσού, ψάχνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Υπό έλεγχο τέθηκε μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες η πυρκαγιά στο Πεντάκωμο

Μέλη της Υπηρεσίας βρίσκονται σε επιφυλακή στο σημείο για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων, ενώ από το πρωί, σε συνεργασία με την Αστυνομία άρχισαν τις έρευνες για να εντοπίσουν τα αίτια της πυρκαγιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στη Λεμεσό-Στη μάχη και πτητικά μέσα

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 40 εκταρίων από άγρια βλάστηση, χαρουπόδεντρα, ελαιόδεντρα και πεύκα.
 
Στο σημείο ανταποκρίθηκαν έξι πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς της Λεμεσού και την ΕΜΑΚ με 18 πυροσβέστες, πέντε πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασών με 15 δασοπυροσβέστες, μία φορητή πυροσβεστική μονάδα από το Ταμείο Θήρας με διμελές προσωπικό, τρεις φορητές πυροσβεστικές μονάδες από την Πολιτική Άμυνα με 16 άτομα και 5 εναέρια μέσα (δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη).
 
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε και επεκτάθηκε σε δύσβατο και απρόσιτο έδαφος με βουνοπλαγιές και χαράδρες και σε συνδυασμό με τους σφοδρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή δυσχέραιναν το έργο της πυρόσβεσης.
 
Ωστόσο, δεν κινδύνευσαν άμεσα κατοικίες κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς.
Την ίδια ώρα, έρευνες αναμένεται να γίνουν και για την πυρκαγιά που ξέσπασε επίσης χθες το απόγευμα στον Ύψωνα και η οποία κατέκαψε περίπου τέσσερα εκτάρια από άγρια βλάστηση, χαρουπόδεντρα, σπαρτά και μπάλες σανού.
 
Για κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκαν τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λεμεσού, δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τις Βρετανικές Βάσεις, ένας εκσκαφέας και δύο φορητές πυροσβεστικές μονάδες από το Δήμο Ύψωνα και Κοινοτικό Συμβούλιο Επισκοπής.
 

Στο μέρος παρέμειναν δυνάμεις πυρόσβεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Θανατηφόρο με θύμα 74χρονο-Ανατράπηκε το βυτιοφόρο που οδηγούσε και χτύπησε σε περιτοίχισμα και πάσαλο
Ανησυχία Επ. Περιβάλλοντος για διάβρωση σε παραλίες Δ. Λεμεσού-Τέθηκε θέμα Βάσεων από το ΑΚΕΛ
«Νομίζουμε ότι τελείωσε», λέει ο Τραμπ για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν-Θα μιλήσει με την Τεχεράνη
Το ΝΑΤΟ δεσμεύεται να επενδυθεί το 5% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες ως το 2035
Πήρε για τα καλά την ανιούσα ο υδράργυρος-Κίτρινη προειδοποίηση από Μετεωρολογική, κόκκινη από το Τμήμα Δασών
ΒΙΝΤΕΟ: Σε κινητοποίηση οι Αρχές-Ξέσπασε πυρκαγιά κοντά στο Λιμάνι Λεμεσού
Η Λιβύη υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκία για σεισμικές έρευνες σε τέσσερις θαλάσσιες περιοχές
Τους ανέκοψαν για ναρκωτικά και έσπρωξαν τους αστυνομικούς-Είχαν σακουλάκι με κάνναβη και τσεκούρι
Δεκάλεπτο τετ α τετ Μητσοτάκη- Ερντογάν στη Χάγη
Ολοκληρώθηκε συζήτηση για εθελοντική αποποίηση επαγγέλματος από αξιωματούχους-«Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση»