Νέα έρευνα για ακόμη έναν θάνατο Αφροαμερικανού από ασφυξία στις ΗΠΑ

Οι αρχές της πολιτείας Ουάσινγκτον ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα ξεκινήσει νέα έρευνα για τον θάνατο ενός Αφροαμερικανού στη διάρκεια της σύλληψής του από την αστυνομία τον Μάρτιο την ώρα που εκείνος διαμαρτυρόταν ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει, όπως ο Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολις στα τέλη Μαΐου.

Ο κυβερήτης της Ουάσινγκτον Τζέι Ίνσλι δήλωσε “πεπεισμένος” ότι η έρευνα για τον θάνατο του Μανουέλ Έλις δεν μπορεί να διενεργηθεί από τον σερίφη και τον εισαγγελέα της κομητείας Πιρς λόγω “σύγκρουσης συμφερόντων”.  

Η απόφαση του Δημοκρατικού κυβερνήτη έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που δείχνει τον Έλις δεμένο με χειροπέδες να παρακαλά τους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή του στις 3 Μαρτίου. Μία περαστική τράβηξε βίντεο με το κινητό της τηλέφωνο μέρος του περιστατικού.  

“Αυτό που μαθαίνουμε από το βίντεο αυτό είναι ότι ο Μανουέλ Έλις δεν είπε απλώς ‘δεν μπορώ να αναπνεύσω”, αλλά ‘δεν μπορώ να αναπνεύσω, κύριε΄”, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.  

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, “αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι αν και πάλευε να αναπνεύσει, προσπαθούσε παράλληλα να εξακολουθήσει να δείχνει σεβασμό, ακόμη και τα τελευταία λεπτά της ζωής του. Είναι ένδειξη ότι δεν ήταν ο επιθετικός άνθρωπος που παρουσιάζει η αστυνομία”.  

Ο Έλις πέθανε από αναπνευστική ανακοπή λόγω άσκησης σωματικής βίας, αποκάλυψε η νεκροψία, ενώ η μεθαμφεταμίνη που εντοπίστηκε στο αίμα του και μια προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση ενδέχεται να συνέβαλαν στον θάνατο του 33χρονου άνδρα.  

Ο δήμαρχος της πόλης Τακόμα, περίπου 50 χιλιόμετρα νότια του Σιάτλ, ζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα να τεθούν προσωρινά σε διαθεσιμότητα οι τέσσερις αστυνομικοί που εμπλέκονται στο περιστατικό.  

Οι αστυνομικοί αυτοί ισχυρίστηκαν ότι συνέλαβαν τον Έλις διότι προσπαθούσε “να ανοίξει τις πόρτες αυτοκινήτων στα οποία βρίσκονταν μέσα άνθρωποι”.

Σύμφωνα με τους ίδιους, υπήρξε σωματική αντιπαράθεση και χρειάστηκε να ελέγξουν τον ύποπτο.  

Πηγή: news247.gr

Δειτε Επισης

Στην κόλαση της Προύσας... Πάνω από 1.700 εκκενώσεις, νεκρός πυροσβέστης από ανακοπή και 76 ενεργά μέτωπα
Φρίκη στη Φλόριντα... Υιοθέτησαν παιδιά και τα έκλεισαν σε κλουβιά-Τα τιμωρούσαν με ψεκασμούς ξυδιού
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ καρέ το ρεσάλτο του ισραηλινού στρατού σε πλοίο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Ο πυρηνικός σταθμός-ωρολογιακή βόμβα που μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή
Τραμπ και η Φον ντερ Λάιεν διαπραγματεύονται για τους δασμούς στη Σκωτία
Πέθανε στη φυλακή ο άνδρας που είχε δολοφονήσει εξάχρονο Παλαιστίνιο στο Ιλινόι
ΒΙΝΤΕΟ: Εκκενώθηκε πριν πετάξει αεροσκάφος της American Airlines-Με τσουλήθρες έφυγαν οι επιβάτες
Εικόνες αποκάλυψης από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Τουρκία
Aεροσκάφος έκανε βουτιά για να αποφύγει σύγκρουση στις ΗΠΑ
Συρία και Ισραήλ συμφωνούν για περαιτέρω συνομιλίες με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης