Τηλεδιάσκεψη ανάμεσα σε 12 Υπουργούς Εξωτερικών της Ε.Ε. για τον τουρισμό

Τηλεδιάσκεψη 12 Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ανάμεσα τους οι Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου και Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι, σύμφωνα με το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, με θέμα ο τουρισμός το Καλοκαίρι του 2020 και η ελεύθερη μετακίνηση μέσα στις χώρες της ΕΕ.
 
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, το Βερολίνο θα παρουσιάσει την πρόταση του για θεσμοθέτηση ορίου συναγερμού στους ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς που θα είναι τα 50 κρούσματα, ανά 100.000 κατοίκους.

H γερμανική κυβέρνηση θέλει να παρατείνει την ταξιδιωτική προειδοποίηση για περισσότερες από 160 χώρες εκτός της ΕΕ έως τις 31 Αυγούστου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων DPA, θα υπάρξουν εξαιρέσεις για μεμονωμένες χώρες, που πληρούν ορισμένα κριτήρια.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Εσωτερικών συμφώνησαν ότι θα πρέπει να συνεχίσει να μη συνιστάται η συμμετοχή σε κρουαζιέρες. Το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει τη ρύθμιση την Τετάρτη.

Στις χώρες εκτός ΕΕ που πλήττονται από τη ρύθμιση περιλαμβάνονται και σημαντικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί, κυρίως η Τουρκία που είναι ο τρίτος πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Γερμανούς.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση επισημαίνει ότι η κατάσταση σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο παρουσιάζει σημαντικές διαφοροποιήσεις. Αυτό σχετίζεται τόσο με τους αριθμούς των κρουσμάτων, τους κανόνες υγιεινής, τις δυνατότητες πραγματοποίησης τεστ για κορωνοϊό, τη διαφάνεια σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας σε διάφορα μέρη της χώρας, όσο και με το δυναμικό του συστήματος Υγείας και τις δυνατότητες πραγματοποίησης του ταξιδιού της επιστροφής.
 
Γι’ αυτό το λόγο, μετά την 1η Ιουλίου θα ελέγχεται ξεχωριστά για ποια κράτη θα μπορεί να αρθεί η ταξιδιωτική προειδοποίηση.

Την περασμένη Παρασκευή, η ΕΕ αποφάσισε να καταργήσει σταδιακά από τον Ιούλιο τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για χώρες εκτός της Ένωσης.

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας είχε εκδώσει ταξιδιωτική προειδοποίηση για περίπου 200 χώρες ανά τον κόσμο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού - ένα πρωτοφανές βήμα.
 
Μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο απευθύνονταν προειδοποιήσεις μόνο σε περίπτωση κινδύνου για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα, για παράδειγμα σε σχέση με ταξίδια σε πολεμικές ζώνες, ούτως ώστε να είναι δυνατή η δωρεάν ακύρωση του ταξιδιού.

Την περασμένη εβδομάδα, το Υπουργικό Συμβούλιο της Γερμανίας αποφάσισε να άρει την προειδοποίηση για 31 ευρωπαϊκές χώρες. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι 26 χώρες-εταίροι της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι τέσσερις χώρες που περιλαμβάνονται στο Schengen χωρίς να είναι μέλη της ΕΕ: Ισλανδία, Νορβηγία, Ελβετία και Λιχτενστάιν.
 
Για 29 χώρες, η άρση θα γίνει στις 15 Ιουνίου, αλλά για την Ισπανία και τη Νορβηγία λίγο αργότερα, καθώς εξακολουθούν να ισχύουν περιορισμοί κατά την είσοδο στη χώρα.

Στο μέλλον θα υπάρχουν για αυτές τις χώρες μόνο οι λεγόμενες ταξιδιωτικές οδηγίες, οι οποίες θα πληροφορούν σε σχέση με συγκεκριμένους κινδύνους. Αυτό μπορεί επίσης να σημαίνει ότι δεν θα συνιστώνται τα τουριστικά ταξίδια. Για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτό θα συμβεί, εφόσον εξακολουθήσει να υπάρχει η απαίτηση καραντίνας 14 ημερών για όλους τους εισερχόμενους ταξιδιώτες.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Υποστήριξη Κύπρου στην Ουκρανία με αφορμή τις 1000 ημέρες από έναρξη ρωσικής εισβολής
Η επιστροφή του πυρηνικού τρόμου από τη Ρωσία και η σιωπή της Δύσης
Οκτώ τραυματίες σε ατύχημα με τελεφερίκ σε χιονοδρομικό κέντρο στη Γαλλία
Η «σφυρίχτρα θανάτου» των Αζτέκων τρομοκρατεί τους ανθρώπους μέχρι και σήμερα-Τι λέει έρευνα
Έκανε πρεμιέρα το «σκιώδες» του ΔΗΣΥ-«Σκοπός να συμβάλουμε έμπρακτα στην επίλυση ζητημάτων»
Η κρίση για την «προεδρία βουλής» λύθηκε μέσω Άγκυρας, γράφει ο τ/κ Τύπος
Εταιρεία με κρουαζιέρες οργανώνει τετραετές ταξίδι για όσους θέλουν να αποφύγουν τη θητεία του Τραμπ
Την παρούσα κατάσταση στην Ουκρανία συζήτησαν οι ΥΠΑΜ ΕΕ, παρών και ο Πάλμας
Αποφασιστικότητα για διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης εκφράζει ο Χαρμαντζί
Υπό απεργίες και διαμαρτυρίες η συζήτηση "προϋπολογισμού" στα κατεχόμενα