Άγνωστοι έριξαν μολότοφ και έγραψαν συνθήματα σε τζαμί στη Λεμεσό (pics)

Την επίθεση αγνώστων στο τζαμί στην τ/κ συνοικία της Λεμεσού στην περιοχή Αγίου Αντωνίου καταγγέλλουν με κοινή δήλωση τους οι θρησκευτικοί ηγέτες της Κύπρου.
 
Σύμφωνα με την καταγγελία, η επίθεση έγινε τις νυχτερινές ώρες τις 31ης Μαίου, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν στο τζαμί, όπου πέταξαν μολότοφ και ανέγραψαν συνθήματα.
 
Σε δελτίο Τύπου οι θρησκευτικοί ηγέτες των πέντε κύριων θρησκευτικών κοινοτήτων της Κύπρου, Ελληνορθόδοξοι, Μουσουλμάνοι, Αρμένιοι Ορθόδοξοι, Μαρωνίτες και Καθολικοί, αναφέρουν πως με μεγάλη θλίψη άκουσαν ότι εναντίον του τζαμιού Köprülü στη Λεμεσό ρίφθηκαν βόμβες βενζίνης και ότι ο εξωτερικός τοίχος βανδαλίστηκε με ρατσιστικά γκράφιτι εναντίον του Ισλάμ και των μεταναστών.

"Καταδικάζουμε κατηγορηματικά κάθε πράξη βανδαλισμού και έλλειψης σεβασμού σε ιερούς χώρους λατρείας. Με φρίκη βλέπουμε τέτοιες πράξεις βίας και εκφράσεις ισλαμοφοβίας, ξενοφοβίας και διακρίσεων. Στεκόμαστε ενάντια σε όλες τις ενέργειες που προσπαθούν να βλάψουν τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Κύπρου που όλοι προσπαθούμε να διατηρήσουμε", αναφέρεται.

Στο δελτίο Τύπου προστίθεται ότι καμία πράξη μίσους δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη δύναμη της αγάπης και υπενθυμίζεται πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το τζαμί Köprülü στη γειτονιά του Αγίου Αντωνίου στη Λεμεσό "υπήρξε ένα από τα θετικά παραδείγματα καλής και σεβαστής συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, συμπεριλαμβανομένου του Γραφείου του Μουφτή της Κύπρου, του σημερινού κηδεμόνα και της τοπικής κοινότητας, που προωθούν τη θρησκευτική ελευθερία".

"Ως εκ τούτου, τέτοιες πράξεις δεν δείχνουν μόνο έλλειψη σεβασμού για τη θρησκευτική κοινότητα αλλά και για όλους εκείνους που εργάζονται για να προωθήσουν την αποδοχή, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία", καταλήγει η ανακοίνωση.
Ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε πως "η ελληνοκυπριακή ηγεσία" θα πρέπει να ενεργήσει γρήγορα και να διερευνήσει τον βανδαλισμό στο τζαμί στη Λεμεσό.

Σε γραπτή δήλωση ο Ακιντζί καταδίκασε το συμβάν και τα ρατσιστικά και ισλαμοφοβικά, όπως είπε, σλόγκαν που γράφτηκαν και πρόσθεσε πως θα πρέπει να ολοκληρωθεί η έρευνα το συντομότερο και οι δράστες να αχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

"Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές. Ανεξαρτήτως θρησκείας, οι χώροι λατρείας είναι ιεροί χώροι  και πρέπει να γίνονται σεβαστοί. Κάθε τέτοια επίθεση, απ` όπου και αν προέρχεται, πρέπει να καταδικάζεται και οι δράστες να τιμωρούνται", ανέφερε.

Δειτε Επισης

Τερμάτισε το διορισμό Αριστοτέλους στο ΥΠΑΜ η ΕΔΥ-Διορίστηκε αναπληρωματικός ΓΔ ο Ελλίκος Ηλία
Ολιστικό πλαίσιο για αντιμετώπιση των ναρκωτικών παρουσίασε ο ΔΗΣΥ-Εισηγείται δήμευση περιουσιών εμπόρων
Πέραν των δύο χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας από το σχέδιο της Κυβέρνησης για νέους επιχειρηματίες
Νεκρός ο επτάχρονος που αγνοούνταν κοντά στο Φαρμακονήσι
Απίστευτες εικόνες από την κακοκαιρία στο Παρίσι-Δύο νεκροί, ο ένας 12χρονος
Υπό οκταήμερη κράτηση η 19χρονη για τα 8,5 κιλά ναρκωτικά-Αναζητούν τον τελικό παραλήπτη
Καταγγέλλει επίθεση Ισραηλινών με 4 νεκρούς αμάχους σε Δυτική Όχθη η Πρεσβεία Παλαιστίνης
Με στοχευμένες δράσεις επιχειρεί να απομακρύνει τους νέους από τα ναρκωτικά η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων
Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τα μαχαιρώματα στη δομή ανηλίκων-Επαναλαμβανόμενα τα περιστατικά στο χώρο
Έφυγε από τη ζωή ο δρ Νίκος Ιωάννου, πατέρας του ΥΠΕΣ-Εκ των εμπνευστών του ΓεΣΥ και πρώτος πρόεδρος του ΟΑΥ