Οι δυνάμεις του Χάφταρ ανακατέλαβαν την Αλ Ασάμπια

Οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, οι οποίες τις τελευταίες εβδομάδες υπέστησαν πολλές ήττες, ανακοίνωσαν σήμερα ότι ανακατέλαβαν την κοινότητα Αλ Ασάμπια, στα νοτιοανατολικά της Τρίπολης.

Η περιοχή αυτή ήταν μέχρι τώρα υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA).

«Μονάδες των ενόπλων δυνάμεων κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο της ζώνης Αλ Ασάμπια σήμερα το πρωί, μετά από μια σειρά αεροπορικών επιδρομών», έγραψε στο Facebook ο Άχμαντ αλ Μισμάρι, ο εκπρόσωπος των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον Χάφταρ, τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης.

Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα προβλήθηκαν εικόνες και βίντεο που δείχνουν την είσοδο των δυνάμεων του Χάφταρ στην πόλη, η οποία απέχει 120 χιλιόμετρα από την Τρίπολη, την έδρα της GNA.

Χωρίς να παραδεχθεί ξεκάθαρα ότι η GNA απώλεσε αυτήν την κοινότητα, ο εκπρόσωπος των δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας έκανε λόγο για «πολλαπλασιασμό» των αεροπορικών επιδρομών στην περιοχή της Αλ Ασάμπια. «Η πολεμική αεροπορία στοχοθέτησε τρία οχήματα, ένα στρατιωτικό θωρακισμένο όχημα τύπου Tiger των (Ηνωμένων Αραβικών) Εμιράτων, ένα άλλο στο οποίο είχε τοποθετηθεί ένα πολυβόλο και ένα φορτηγό με πυρομαχικά», υποστήριξε ο Μοχάμαντ Γκνούνου.

Η Αλ Ασάμπια ελεγχόταν από τις δυνάμεις του Χάφταρ μέχρι πρόσφατα, όταν την κατέλαβαν οι δυνάμεις της GNA.

Δειτε Επισης

Στο μυαλό του Πούτιν-Γιατί ανακοίνωσε τώρα την εκεχειρία των τριών ημερών
Τουλάχιστον 40 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας
Φως στα αίτια θανάτου του 17χρονου θα δώσει η νεκροτομή-Πάει Νομική Υπηρεσία ο φάκελος της υπόθεσης
Πώς περνούν οι καρδινάλιοι τις ημέρες τους πριν το Κονκλάβιο-Τα λικέρ από το μίνι μπαρ και τα κόλπα
WSJ: Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Φινλανδία-Ετοιμάζεται για σύγκρουση με το ΝΑΤΟ
Η εξήγηση πίσω από το σπάνιο ατμοσφαιρικό φαινόμενο που προκάλεσε μπλάκ άουτ σε Πορτογαλία και Ισπανία
Πρωτοφανές μπλακ άουτ παρέλυσε Ισπανία και Πορτογαλία-Πού έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση
Στους 65 οι νεκροί από τη φονική έκρηξη στο Μπαντάρ Αμπάς
Εντοπίστηκε η 16χρονη τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στη Λεμεσό
Συναγερμός στη Βαλτική-Η Γερμανία «σήκωσε» Eurofighter για να αναχαιτίσουν ρωσικό πολεμικό