Νέο τεστ κορωνοϊού στο αγοράκι που νοσηλεύεται με καβασάκι στο Μακάρειο

Εντός της ημέρας αναμένεται να ξεκαθαρίσει εάν τελικά το δυόμισι χρόνων αγοράκι που νοσηλεύεται με τη νόσο καβασάκι, στο Μακάρειο νοσοκομείο είναι θετικό στον κορωνοϊό. Πρόκειται για μια νόσο για την οποία διεξάγονται τον τελευταίο καιρό έρευνες διεθνώς προκειμένου να εξακριβωθεί η διασύνδεσή της με τον covid-19.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γρίφος τα τεστ κορωνοϊού του δυόμιση ετών αγοριού με Καβασάκι

Tο πρώτο τεστ του αγοριού που νοσηλεύεται στο θάλαμο αρνητικής πίεσης του Μακάρειου Νοσοκομείου ήταν αρνητικό. Του διενεργήθηκε ωστόσο, χθες και δεύτερο τεστ το οποίο στα εργαστήρια του νοσοκομείου βγήκε οριακά θετικό. Όταν επανεξετάστηκε όμως, από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, βγήκε αρνητικό.

Όπως ανέφερε στον REPORTER, o Διευθυντής της Παιδιατρικής κλινικής στο Μακάρειο Νοσοκομείο, Αβραάμ Ηλία, «σήμερα στείλαμε και άλλο δείγμα και αναμένουμε τα αποτελέσματα. Πρέπει να διευκρινίσω ότι και θετικό να είναι το παιδί δεν θα αλλάξει κάτι στην κατάσταση του παιδιού, επειδή πήρε ήδη αγωγή για το Καβασάκι και είναι πιο καλή η γενική του κατάσταση. Είναι σταθερό, δηλαδή. Είναι ακόμη σε οξεία φάση, αλλά παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης».

Σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει η εικόνα, λήφθηκαν δείγματα και από τους γονείς του παιδιού, τα αποτελέσματα των οποίων θα είναι έτοιμα αργότερα σήμερα.

«Το Καβασάκι είναι ένα σύνδρομο και το ερέθισμα για να φανερωθεί μπορεί να το δώσει ένας ιός, κάποια βακτήρια ή ουσίες του περιβάλλοντος. Δεν ξέρουμε τι προκαλεί αυτό το ερέθισμα για να ξεκινήσει. Κάθε χρόνο έχουμε 10-12 περιστατικά αυτής της νόσου σε παιδιά, είτε με τυπικό είτε με άτυπο καβασάκι», διευκρίνισε ο κ. Ηλία.
 

Δειτε Επισης

Οι ημερομηνίες που θα καταβληθεί το επίδομα τέκνου και πολύτεκνης μάνας
Οι αναφορές του Υπουργού Υγείας για τα προβλήματα στα καινοτόμα φάρμακα-«Θα βρεθεί η χρυσή τομή»
Τέλος στο σίριαλ γενικού διευθυντή στον ΟΑΥ-Διόρισε Ανδρέα Παπακωνσταντίνου το Δ.Σ. του οργανισμού
Σκόνη και άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς ανεβαίνει η θερμοκρασία
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
Δεκτή η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Νόμος δίνει χρόνο σε ξενοδοχεία για συμμόρφωση με διατάξεις για άδεια λειτουργίας