Γραφείο ενεργού πολίτη και εθελοντισμού δημιούργησε ο Δήμος Αθηένου

Γραφείο Ενεργού Πολίτη και Εθελοντισμού με στόχο την προσφορά προς τον συνάνθρωπο, δημιούργησε ο Δήμος Αθηένου.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «σε μια προσπάθεια υποστήριξης της κοινωνικής του προσφοράς για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, του συνόλου των δημοτών του, αλλά και τον συντονισμό των δράσεων όλων των ενεργών και εθελοντικών πρωτοβουλιών στην περιοχή του, δημιουργήθηκε «Γραφείο Ενεργού Πολίτη και Εθελοντισμού».  
 
Προστίθεται ότι «σε συνέχεια της βράβευσής του ως Ευρωπαϊκή Πόλη Καλής Πρακτικής για τον Εθελοντισμό, που πέτυχε μέσα από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία URBACT, συνεχίζει έμπρακτα και επενδύει στη μοναδικότητα των Αθηενιτών στο πεδίο της εθελοντικής δράσης και προσφοράς. Από το «Γραφείο Ενεργού Πολίτη και Εθελοντισμού» θα προωθούνται ενεργές πρωτοβουλίες και θα υποστηρίζονται και ενισχύονται εθελοντικές δράσεις, ενώ παράλληλα θα προωθούνται ενέργειες για προσφορά στον συνάνθρωπο και γενικά στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο».
 
Επίσης «μέσα από το Γραφείο Ενεργού Πολίτη και Εθελοντισμού θα γίνεται συντονισμένη προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών, έτσι ώστε όλοι μαζί, Τοπική Αρχή, οργανωμένα σύνολα και ευαισθητοποιημένοι πολίτες, να συνεχίσουν να συνεργάζονται και να αλληλοϋποστηρίζονται με ανιδιοτέλεια για το κοινό καλό».
 
Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν στο μητρώο Ενεργών Πολιτών και Εθελοντών του Δήμου Αθηένου, μπορούν να το κάνουν διαδικτυακά, συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου www.athienou.org.cy .
 
Ο Δήμος Αθηένου καλεί όλους τους δημότες να συμβάλουν και να στηρίξουν το Γραφείο Ενεργού Πολίτη και Εθελοντισμού, με όποιο τρόπο μπορούν, με στόχο να βοηθηθεί το κοινωνικό σύνολο.

Το Γραφείο θα λειτουργεί στην ανεξάρτητη τηλεφωνική γραμμή του Δήμου 24811505, όπου αρμόδιος λειτουργός θα εξυπηρετεί το κοινό και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες επικοινωνώντας με τη συγκεκριμένη γραμμή.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πίσω από τα κάγκελα για έξι μήνες 41χρονος που μπούκαρε σε εκκλησία και προκάλεσε ανησυχία
Σε φιάσκο εξελίχθηκαν οι ποινικές διώξεις για τα επεισόδια στον ΔΙΑ-Αναστάλθηκε η υπόθεση τέσσερα χρόνια μετά
Αναβλήθηκε για τις 15 Μαΐου η «εκδίκαση» της υπόθεσης αλλαγών σε «πειθαρχικό κανονισμό» στα κατεχόμενα
Συνεχίζεται η αγωγή Τατάρ κατά Γενί Ντουζέν-Διεκδικεί δύο με πέντε εκατομμύρια ο τ/κ ηγέτης
Πυρά ΔΗΣΥ σε Υπουργείο Μεταφορών για την απόσυρση αιτήσεων Σχεδίου Χορηγίας Ηλεκτρικών και plug-in οχημάτων
Μειώθηκαν τα εργατικά ατυχήματα στην Κύπρο-Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση
Συνεχίζεται το απόγευμα η κατάθεση του Αναστασιάδη-«Αποδομείται η εκδικητική δημοσιογραφία»
Μέσω κατεχομένων φθάνουν στην Κύπρο τα περισσότερα θύματα εμπορίας προσώπων-Βελτιωμένη η κατάσταση
Ένας στους τέσσερις καταγγέλλει ανώνυμα στην Αρχή κατά της Διαφθοράς-«Δεν στοιχειοθετούνται οι περισσότερες»
Από αιμορραγικό σοκ επήλθε ο θάνατος της 21χρονης Ξένιας-Την Τρίτη το τελευταίο αντίο