Απαντά στην ΟΕΛΜΕΚ για τους χειρισμούς του τις τελευταίες εξήντα ημέρες ο Προδρόμου

Στην ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ, για τους χειρισμούς του Υπουργείου Παιδείας τις τελευταίες εξήντα ημέρες, απαντά ο υπουργός Παιδείας.
 
Σε γραπτή του δήλωση, ο Πρόδρομος Προδρόμου, αναφέρει πως σε χθεσινή ανακοίνωσή της, η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρθηκε στις τελευταίες εξήντα ημέρες. Πράγματι, σημειώνει ο υπουργός, μέσα από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, οι τελευταίοι δυο μήνες υπήρξαν πολύ σημαντικοί.
 
«Σε αυτή την περίοδο, το Υπουργείο Παιδείας αντιμετώπισε την πρόκληση και την απειλή κατά της δημόσιας υγείας. Με πρωτόγνωρα ταχείς ρυθμούς ανέπτυξε την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση. Αυτή ήταν η απάντηση του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών μας στην απειλή της πανδημίας».
 
Ο Πρόδρομος Προδρόμου υποδεικνύει πως αξιοποιώντας το φιλότιμο και την εργατικότητα, τις γνώσεις αλλά κάποτε και τις αξιόλογες πρωτοβουλίες χιλιάδων εκπαιδευτικών σε όλη την Κύπρο, η δημόσια εκπαίδευση έκανε ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Καταφέραμε, συνεχίζει ο κ. Προδρόμου, «όλοι μαζί να αξιοποιήσουμε την ψηφιακή τεχνολογία και να στηρίξουμε εκπαιδευτικά τους μαθητές και τις μαθήτριες που έπρεπε να μείνουν στο σπίτι».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δριμύ κατηγορώ ΟΕΛΜΕΚ σε Κυβέρνηση-«Υπέκυψε σε αλλότρια κίνητρα και πιέσεις»
 
«Ξεπερνώντας συντηρητικά αντανακλαστικά, τα οποία πάντα εκδηλώνονται μπροστά σε κινήσεις προόδου, το Υπουργείο Παιδείας, μαζί με δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς, με την αμέριστη στήριξη των γονέων και με τη θετική ανταπόκριση των παιδιών, εφάρμοσε ένα πολύπλευρο πρόγραμμα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και Παιδαγωγικής Στήριξης. Μπορούμε τώρα να το αξιοποιήσουμε και για το μέλλον».
 
Όσοι δεν πίστεψαν και αρχικά αντέδρασαν αρνητικά στην τεχνολογική πρόοδο, τελικά ακολούθησαν το σχολείο που προχωρά μπροστά και προσδοκεί να δώσει στην κοινωνία όσα αυτή αναμένει στις μέρες μας, τονίζει ο κ. Προδρόμου. Προσθέτει πως «με ανάλογο τρόπο και τώρα, συντασσόμενο με την ευρύτερη κοινωνία, το εκπαιδευτικό σύστημα θα προχωρήσει στην επόμενη μέρα. Για να κερδίσουμε ξανά την κανονική ζωή μας, με σύνεση και κάθε προσοχή. Τηρώντας πιστά τα ενδεικνυόμενα υγειονομικά μέτρα, επιστρέφουμε σταδιακά στα σχολεία και εκπληρώνουμε την αποστολή της μάθησης, της μόρφωσης και της καλλιέργειας».
 
Αναφερόμενος στην συνάντηση με την επιδημιολογική ομάδα και τους εκπαιδευτικούς τονίζει πως «με ικανοποίηση είδα χτες τον Πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ, μαζί με τους Προέδρους της ΟΛΤΕΚ και της ΠΟΕΔ, στην ειδική σύσκεψη ενημέρωσης που έγινε στο Υπουργείο Υγείας. Οι ιατρικοί εμπειρογνώμονες και επιδημιολόγοι τους ενημέρωσαν ενδελεχώς για τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα που θα εφαρμόσουμε στα σχολεία το επόμενο διάστημα».
 
Με ανάλογο τρόπο θα ενημερωθούν, συνεχίζει ο υπουργός Παιδείας, τις επόμενες μέρες όλοι οι εκπαιδευτικοί που θα υποδεχτούν, θα εκπαιδεύσουν και θα στηρίξουν τα παιδιά για να επιστρέψουμε με ασφάλεια στο σχολείο.
 
Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε και την πρόκληση της επιστροφής με ασφάλεια».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Νέος παίχτης στην πολιτική αρένα-Ιδρύεται η Δημοκρατική Αλλαγή υπό τον Χρίστο Κληρίδη
Σκόνη την Τετάρτη, εκτεταμένες βροχές και καταιγίδες Παρασκευή-Πτώση της θερμοκρασίας
Καταζητείται 47χρονος τουρκοκύπριος για διάρρηξη και κλοπή κατοικίας και οχήματος (pic)
Σε φιάσκο εξελίχθηκαν οι ποινικές διώξεις για τα επεισόδια στον ΔΙΑ-Αναστάλθηκε η υπόθεση τέσσερα χρόνια μετά
Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Σάντσεθ στη Μαδρίτη-Στο επίκεντρο η προεδρία ΕΕ, Κυπριακό και διμερής σχέσης
Ο Πούτιν ανακοίνωσε τριήμερη κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία
Αναβλήθηκε για τις 15 Μαΐου η «εκδίκαση» της υπόθεσης αλλαγών σε «πειθαρχικό κανονισμό» στα κατεχόμενα
Black out σε όλη την Ισπανία και περιοχές της Πορτογαλίας και της Γαλλίας
Στην ελληνική Βουλή η δικογραφία για Καραμανλή και Σπίρτζη για τα Τέμπη
Συνεχίζεται η αγωγή Τατάρ κατά Γενί Ντουζέν-Διεκδικεί δύο με πέντε εκατομμύρια ο τ/κ ηγέτης