Κανένα κρούσμα στην Κοκκινοτριμιθιά-Στήθηκαν επιπρόσθετα αντίσκηνα

Η Πολιτική Άμυνα, εν μέσω της πανδημίας COVID-19, συνεχίζει, μεταξύ πολλών άλλων καθηκόντων, την αποστολή της για την καλύτερη δυνατή διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην Κύπρο.
 
Σε ανακοίνωση της, η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Άμυνας Κύπρου (ΓΕΔΠΑ) αναφέρει ότι μέλη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πολιτικής Άμυνας Αμμοχώστου και Λεμεσού έστησαν στις 6/5/2020 επιπρόσθετα αντίσκηνα στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στην Κοκκινοτριμιθιά (πρώην στρατόπεδο Πουρνάρα), με σκοπό την επέκταση του καταυλισμού και αραίωση του πληθυσμού που διαμένει εκεί.
 
Σημειώνει ότι για όλη την περίοδο μέχρι και την εκδήλωση της πανδημίας υπήρξε ιδιαίτερα αυξημένη ροή άτυπων μεταναστών από την θάλασσα και την γραμμή αντιπαράταξης.
 
Προσθέτει, επίσης, ότι ένας σημαντικός αριθμός ατόμων που χρίζουν διεθνούς προστασίας φιλοξενείται στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στην Κοκκινοτριμιθιά, όπου λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεν υπάρχουν κρούσματα ανάμεσα στον πληθυσμό που διαμένει στο Κέντρο.
 
Αναφέρει, τέλος, ότι στην Πολιτική Άμυνα είχε ανατεθεί η οργάνωση και λειτουργία του Κέντρου από το Σεπτέμβριο του 2014, οπόταν και είχε εντοπιστεί σκάφος με τριακόσιους περίπου Σύριους πρόσφυγες, να πλέει ακυβέρνητο ανοιχτά της Πάφου.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νέα κίτρινη προειδοποίηση-Σταθερά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος
Συνολικά 53 Κύπριοι έφυγαν από Ιράν και Ισραήλ-Πάνω από 3000 ταξιδιώτες στην Κύπρο λόγω εκτροπής
Εγκαινίασε πεζογέφυρα στον ποταμό Καρκώτη ο Βαφεάδης-«Αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων»
Προανήγγειλε νέα μοντέλα έξυπνων στάσεων λεωφορείων ο Βαφεάδης-Η εκτίμηση για το νέο σχέδιο ηλεκτροκίνησης
Έργα για επίλυση των προβλημάτων στο αλιευτικό καταφύγιο Κάτω Πύργου-«Έχουν παγιδευτεί σκάφη μέσα»
Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία-Σε επιφυλακή οι αρχές για δασικές πυρκαγιές
Ξεκινούν κατασκευαστικές εργασίες στο πλαίσιο έργου ανάπλασης του πυρήνα Γεροσκήπου
Στα βαθιά ο διάλογος για το νέο σχέδιο αξιολόγησης-Περιμένουν κλήση από Μιχαηλίδου οι εκπαιδευτικοί
Ήρθε για να μείνει ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση, δεν πέφτει κάτω από τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Αρνήθηκε να δει τον Αρχιεπίσκοπο ο Τυχικός-Καταγγέλλει καταπιεστική συμπεριφορά η συνήγορός του