«Αισιόδοξα μπροστά», με μόλις πέντε κρούσματα μετά από δύο χιλιάδες διαγνώσεις

Μόλις πέντε κρούσματα από σύνολο 2062 εργαστηριακών διαγνώσεων, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουοργείο Υγείας. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Δρ. Μάριος Λοϊζου, ενθαρρυντική παραμένει η κατάσταση και στις ΜΕΘ αφού νοσηλεύονται μόλις τέσσερις ασθενείς. 

Σημειώνεται πως κατά τη σημερινή ανακοίνωση, απουσίαζε ο καθηγητής δρ. Λεοόντιος Κωστρίκης λόγω άλλων υποχρεώσεων και οι ανακοινώσεις έγιναν από τον Επιστημονικό Διευθυντή του Νοσοκομείου Λευωκσίας, δρ. Μάριο Λοϊζου. 

Σύμφωνα με τον κ. Λοίζου με βάση τα στοιχεία της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 2,062 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 5 θετικά αποτελέσματα του ιού SARS-CoV-2.
 
Αναλυτικά τα δεδομένα έχουν ως εξής:

  • Από σύνολο 97 διαγνώσεων από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα,
  • Από σύνολο 241 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, δεν προέκυψαν κρούσματα,
  • Από σύνολο 651 εργαστηριακών διαγνώσεων σε άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό, δεν προέκυψαν κρούσματα,
  • Από σύνολο 1,009 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα, και
  • Από 64 διαγνώσεις από τον έλεγχο 2,000 εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο ποτών και τροφίμων και τους οίκους ευγηρίας, δεν προέκυψε κανένα κρούσμα.

 
Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 883 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).
 
Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τα δεδομένα μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, νοσηλεύονται 13 άτομα, με ένα εξ αυτών να νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή. Δόθηκε επίσης ένα εξιτήριο. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται συνολικά τέσσερεις ασθενείς, ένας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και τρεις στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Επίσης, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας εξακολουθεί να νοσηλεύεται εκτός αναπνευστήρα ένας ασθενής. Η κλινική κατάσταση όλων των ασθενών στις ΜΕΘ είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Επιπλέον, σε όλα τα νοσηλευτήρια, πλην του νοσοκομείου αναφοράς, σε θάλαμο νοσηλεύονται πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα.
 
Ο δρ. Λοίζου επεσήμανε πως, παρακολουθώντας την πορεία της πανδημίας στην πατρίδα μας, μάς χαροποιεί  ιδιαίτερα ο μικρός αριθμός νέων κρουσμάτων και η συνεχής μείωση του αριθμού των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ. Η αναμενόμενη βελτίωση του καιρού σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στον τομέα των φαρμάκων και του εμβολίου, μας δίνουν το δικαίωμα επιπλέον αισιοδοξίας. «Το άνοιγμα της κοινωνίας και η επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας, μας χαροποιεί, αλλά δεν θα πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε ότι πρώτη προτεραιότητά μας ήταν, είναι και θα παραμείνει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Η δυνατότητά μας να προχωρήσουμε στο επόμενη βήμα θα στηριχθεί στην αυστηρή τήρηση αυτών που αποφασίστηκαν», πρόσθεσε.
 
«Κάθε μέρα που περνά πρέπει να προσαρμοζόμαστε περισσότερο, τηρώντας με ακόμα πιο αυστηρό τρόπο τα μέτρα προστασίας. Χάρη στις θυσίες και την αποφασιστικότητα όλων μας, προχωρούμε αισιόδοξα μπροστά. Τηρούμε τα μέτρα, μένουμε υγιείς, μένουμε ασφαλείς», κατέληξε ο δρ. Λοϊζου.

Δειτε Επισης

Ενώνουν τα κομμάτια του παζλ για την τραγωδία στην Πάφο-Δεν φαίνεται να εξαναγκάστηκε να εισέπνευσε γκαζάκι ο 17χρονος
Ζυμώσεις για εξεύρεση υποψηφίου κοινής αποδοχής στην ΕΔΕΚ-Αναμένονται εξαγγελίες από Μορφάκη και Χαννίδη
Η ακουστική αναπηρία δεν θεωρείται μόνιμη για τα ιατροσυμβούλια-Σωρεία καταγγελιών σε ΚΥΣΟΑ
Το τουρκικό λιμάνι, οι κυπρογενείς υποχρεώσεις και η αναζήτηση προόδου μέσω Ευρωτουρκικών
Στο μυαλό του Πούτιν-Γιατί ανακοίνωσε τώρα την εκεχειρία των τριών ημερών
Φως στα αίτια θανάτου του 17χρονου θα δώσει η νεκροτομή-Πάει Νομική Υπηρεσία ο φάκελος της υπόθεσης
Πώς περνούν οι καρδινάλιοι τις ημέρες τους πριν το Κονκλάβιο-Τα λικέρ από το μίνι μπαρ και τα κόλπα
Η εξήγηση πίσω από το σπάνιο ατμοσφαιρικό φαινόμενο που προκάλεσε μπλάκ άουτ σε Πορτογαλία και Ισπανία
Πρωτοφανές μπλακ άουτ παρέλυσε Ισπανία και Πορτογαλία-Πού έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση
Στους 65 οι νεκροί από τη φονική έκρηξη στο Μπαντάρ Αμπάς