Πονοκέφαλος η χαλάρωση πολιτών-Εντείνονται οι έλεγχοι, καταρτίστηκε πλάνο

Ανησυχία εξέφρασε ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, για την χαλάρωση που παρατηρείται από πλευράς μερίδας πολιτών, λόγω και της χαλάρωσης των μέτρων που τίθενται από αύριο σε ισχύ.
 
Ο κ. Μιχαηλίδης σε δηλώσεις του από την Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου, όπου βρέθηκε για να επιβλέψει τους ελέγχους που γίνονται, ανέφερε ότι, «μας προβληματίζει το γεγονός ότι αφενός υπάρχει κάποιους είδους χαλάρωση την οποία προσπαθούμε να διαχειριστούμε».
Τόνισε πώς «βρισκόμαστε σε μια δύσκολη χρονική στιγμή λόγω του κορωνοϊού. Γι’ αυτό το λόγο εντείνουμε τις προσπάθειες και τους ελέγχους μας με ένα και μοναδικό στόχο. Στόχος μας είναι να περιοριστεί ο κόσμος στα σπίτια του γιατί θέλουμε να διασφαλίσουμε τη δημόσια τάξη και υγεία. Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος που είναι η Αστυνομία έξω. Μακάρι να μην υπήρχαν αυτά τα περιστατικά και εμείς να επικεντρωνόμασταν για την πάταξη του οργανωμένου και σοβαρού εγκλήματος. Δυστυχώς όμως η κατάσταση είναι τέτοια που πρέπει να δώσουμε βάρος στη μη διάδοση του κορωνοϊού».
Επισήμανε επίσης ότι «μας προβληματίζει το γεγονός ότι αφενός υπάρχει κάποιους είδους χαλάρωση την οποία προσπαθούμε να διαχειριστούμε. Από τη Δευτέρα θα έχουμε μαζί μας διάφορους λειτουργούς των υπουργείων οι οποίοι θα βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους για ελέγχους παραλιών, καταστημάτων λιανικού εμπορίου».
Σημείωσε εξάλλου πως, «η χαλάρωση μας ανησυχεί αλλά κατανοούμε και την ανησυχία του κοινού. Το κοινό στην πλειοψηφία του συνεργάζεται με την Αστυνομία και κατανοεί τους τρόπους λειτουργίας. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν πειθαρχούν και είμαστε αναγκασμένοι να τους καταγγείλουμε».
Ο Αρχηγός Αστυνομίας ευχαρίστησε όλους τους αρμόδιους που έκαναν χθες μια τηλεδιάσκεψη για το πως πρέπει να χειρίζονται αυτά τα θέματα.
«Έχω μείνει πλήρως ικανοποιημένος από τη δράση των μελών μας στους δρόμους του Παραλιμνίου και της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου, έχω δώσει τα συγχαρητήρια μου στους αστυνομικούς γιατί με κίνδυνο της υγείας τους βρίσκονται στους δρόμους».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 46χρονη για κλοπή των εισπράξεων από αρτοποιείο
Πυρκαγιές σε ισόγειο οικίας και διαμέρισμα στη Λάρνακα έθεσε σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική
Χειροπέδες σε 19χρονο για κλοπές από οχήματα στη Λάρνακα
Ασήκωτες οι ευθύνες και της ΕΦ για τον Θανάση-Η ασυδοσία, τα ψεύδη και η προσπάθεια συγκάλυψης
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Δημοσιοποιείται το αποτέλεσμα των ανώνυμων καταγγελιών στην Αρχή-Η ενημέρωση για τις πρώτες δύο αποφάσεις
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Από δεσμοφύλακας τρόφιμος των Φυλακών ο 47χρονος για το μπαράζ εμπρησμών-Ζήτησε να εξεταστεί από ψυχίατρο
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ