Ο ΟΠΕΚ ζητά πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας για μείωση παραγωγής

Ο Πρόεδρος της Διάσκεψης του ΟΠΕΚ και Υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας, Mohamed Arkab, κάλεσε τα μέλη αλλά και τις χώρες που δεν ανήκουν στον οργανισμό να εφαρμόσουν πλήρως τη συμφωνία περιορισμού της παραγωγής πετρελαίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚ το Σάββατο.
 
«Ενόψει των πρωτοφανών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η αγορά πετρελαίου, είναι υψίστης σημασίας όλες οι χώρες που έχουν υπογράψει να εφαρμόσουν πλήρως τη συμφωνία εθελοντικής μείωσης της παραγωγής και στόχος είναι να διασφαλιστεί η συμμόρφωση πέραν του 100%» δήλωσε ο Υπουργός.
 
Οι χώρες του ΟΠΕΚ+ σε έκτακτη συνεδρίαση στις 12 Απριλίου κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, για την οποία είχαν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις στις 9 Απριλίου. Η συμφωνία τέθηκε σε ισχύ την 1η Μαΐου και σκοπός της είναι να σταματήσει η ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης παγκοσμίως.
 
Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ για δύο χρόνια, αλλά από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2020, εμπίπτουν 7,7 εκ. βαρέλια ημερησίως στις περικοπές. Από τον Ιανουάριο του 2021 έως το τέλος Απριλίου 2022, αυτές θα ανέλθουν σε 5,8 εκ. βαρέλια την ημέρα. Οι παράμετροι της συμφωνίας ενδέχεται να τροποποιηθούν τον Δεκέμβριο του 2021.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Άφησαν ελεύθερο υπό όρους τον 36χρονο που παραπέμφθηκε σε δίκη για ναρκωτικά και οπλισμό-Υπόδικος ο υπάλληλός του
Πούλησε το μωρό της για 2.000 ευρώ 37χρονη στην Ισπανία-Της πέρασε χειροπέδες η Αστυνομία
Νεκρή πενταμελής οικογένεια από ισραηλινό πλήγμα εναντίον καταυλισμού στη Λωρίδα της Γάζας
Πάνω από 50 κιλά κάνναβης στο όχημα του 41χρονου που ξέφυγε της Αστυνομίας μετά από καταδίωξη (pics)
Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στον Ισημερινό
Πώς θα κάτσουν οι 60 ηγέτες και βασιλιάδες στην κηδεία του Πάπα-Γιατί φοβούνται ότι θα θυμώσει ο Τραμπ
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που αεροσκάφος στην Ταϊλάνδη συνετρίβη στη θάλασσα, πέντε νεκροί
Αισιόδοξος για θετική κατάληξη σε συζητήσεις για ΑΤΑ ο Παναγιώτου-Οι εκτιμήσεις εργαζομένων και εργοδοτών
Κατηγορεί τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ότι επιχειρεί να «σπείρει διχόνοια» ανάμεσα σε Τ/κ και Τουρκία ο Τατάρ
Ξύπνησε από θόρυβο και εντόπισε άγνωστη στην οικία του-Χειροπέδες σε 36χρονου, εμπλέκεται σε διαρρήξεις