Η επέκταση επιδομάτων, οι αιτήσεις που άνοιξαν και αυτοί που πήραν περισσότερα

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στο Υπουργείο Εργασίας, που από τη μία τρέχει να καταβάλει και τα τελευταία επιδόματα των Σχεδίων Στήριξης Εργοδοτούμενων και επιχειρήσεων και από την άλλη να ετοιμάσει τα νέα που θα ισχύσουν μέχρι τις 12 Οκτωβρίου.
 
Μία γεύση του τι θα περιλαμβάνουν τα νέα Σχέδια, έδωσε στο χθεσινοβραδινό του διάγγελμα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος ανέφερε πως «θα συνεχίσει να παρέχεται σε στοχευμένους τομείς, με συγκεκριμένους όρους, μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου, λαμβάνοντας βεβαίως υπόψη τόσο την επαναλειτουργία της συντριπτικής πλειοψηφίας των επιχειρήσεων όσο και των δυνατοτήτων του Κράτους».
 
Μέχρι τις 12 Ιουνίου, που ολοκληρώνεται η πρώτη φάση στήριξης των Σχεδίων το κράτος υπολογίζεται να διαθέσει 330 εκατομμύρια ευρώ. Ανακοινώσεις για τα νέα Σχέδια θα γίνουν από το Υπουργείο Εργασίας.
 
Άνοιξαν ξανά οι αιτήσεις
Για τα Ειδικά Σχέδια που αφορούν στη 2η Φάση, δηλαδή στην περίοδο 13/04/2020-12/05/2020, στηρίχθηκαν ήδη 180 χιλιάδες εργαζόμενο. Λόγω των λαθών που έγιναν σε κάποιες αιτήσεις, το Υπουργείο Εργασίας άνοιξε ξανά τις αιτήσεις για τα Ειδικά Σχέδια, οι οποίες αναρτήθηκαν εκ νέου στην ειδική ιστοσελίδα www.coronavirus.mlsi.gov.cy. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από σήμερα μέχρι το Σάββατο.
 
«Δόθηκαν σχεδόν όλα τα επιδόματα, εκτός σε εκείνα που έχουν κάνει κάποιο λάθος οι εργοδότες τους, γι’ αυτό άνοιξαν ξανά οι αιτήσεις. Δεχθήκαμε κάποια τηλεφωνήματα και διαπιστώθηκε πως κάποιοι εργοδότες έκαναν λάθος στους εργοδοτούμενους που έχουν δηλώσει. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται σήμερα, αύριο και μεθαύριο. Δίδεται και η δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις και κάποιοι που δεν πρόλαβαν», δήλωσε στον REPORTER η Ανώτερη Λειτουργός Υπουργείου Εργασίας, Βασιλική Χατζηαδάμου.
 
Αυτοί που έχουν διαπιστώσει πως έκαναν λάθος θα πρέπει να δώσουν τα ορθά στοιχεία στο email yepka-aitiseis@mlsi.gov.cy.
 
«Πρέπει να αναγράψουν και τα στοιχεία τους για να μπορέσουμε να τα εντοπίσουμε. Στο email θα πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία της αίτησης, για να την εντοπίσουμε και να εξηγούν το λάθος που έγινε. Εάν είναι εργοδότες πρέπει να επισυνάψουν το excel file με τα στοιχεία των εργοδοτούμενων τους».
 
Κληθείσα να απαντήσει για ποιο λόγο σε κάποιους ήταν πιο ψηλά τα επιδόματα τη δεύτερη περίοδο καταβολής, ανέφερε πως αυτό οφείλεται για κύριο λόγο στο γεγονός πως ήταν μεγαλύτερη η περίοδος.
 
«Η προηγούμενη περίοδος ήταν τέσσερις εβδομάδες. Η υφιστάμενη περίοδος είναι λίγο πιο μεγάλη γι’ αυτό σε κάποιους υπάρχει λίγη αύξηση σε σχέση με την πρώτη καταβολή του επιδόματος. Επίσης κάποιοι όταν συμπλήρωσαν την αίτηση, ανέγραψαν λιγότερες μέρες. Υπήρχε άτομο που μας είπε για πιο λόγο μου στείλατε 26 ευρώ; Ελέγχοντας διαπιστώσαμε πως δήλωσε μόνο μία ημέρα για φροντίδα του παιδιού τους».
 
Η κ. Χατζηαδάμου, κάλεσε τους δικαιούχους να προσεκτικοί όταν συμπληρώνουν τις αιτήσεις τους, ώστε να αποφεύγονται οι καθυστερήσεις.
 
«Πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν βάζουν τις αιτήσεις, να βάζουν τα σωστά στοιχεία για ν’ αποφεύγεται η ταλαιπωρία  και η καθυστέρηση στην καταβολή των επιδομάτων. Πρέπει να μελετά ο κόσμος την αίτηση για να γνωρίζει και τι να περιμένει».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Πορεία διαμαρτυρίας στην κατεχόμενη Λευκωσία για το ζήτημα της μαντίλας με μηνύματα προς Ερντογάν
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος κόσμου στη διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό για την επίσκεψη ΠτΔ στο Ισραήλ
Αναβολή απεργιών στα κατεχόμενα-Σκληρή αντίδραση από συντεχνίες
Κοινές προτεραιότητες συζήτησαν οι Υπουργοί Παιδείας Κύπρου και Ελλάδας
Ετοιμάζει επιστολή σε ΠτΔ και ΥΠΟΙΚ ο Μυλωνάς για τα προβλήματα της σχολής τυφλών
Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με υπουργό Παιδείας της Ελλάδας-«Στηρίζουμε τις προσπάθειες ελληνικότητας του τόπου μας»
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί με έντονες βροχοπτώσεις-Προβλήματα στο οδικό δίκτυο
Ξεκαθαρίζει το ΚΣΕΔ για το σκάφος ανοικτά της Μάλτας-«Πλοίο κυπριακής εταιρείας έσπευσε να βοηθήσει»
Ανακοινώθηκε η εξεταστέα ύλη σε Γυμνάσια και Λύκεια-Δεν υπερβαίνει το 80% της διδακτέας
Αρχίζουν τη Δευτέρα οι εγγραφές για τα Ολοήμερα Σχολεία-Όλες οι λεπτομέρειες