Μεγάλη πρόκληση Ερντογάν-Ανακοίνωσε προσευχή στην Αγία Σοφία για την επέτειο της Άλωσης

Σε ακόμη μία προκλητική ανακοίνωση προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος δήλωσε ότι «αύριο στην Αγία Σοφία θα διαβαστεί προσευχή για την Άλωση και θα γίνει προσκύνημα». Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν εννοεί ότι η προσευχή θα διαβαστεί μέσα ή έξω από τον ναό.
 
Παρά τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για ακύρωση της προσευχής έξω από την Αγία Σοφία που προγραμματιζόταν για αύριο, όποτε και τα τζαμιά στη χώρα ανοίγουν ξανά μετά το λουκέτο λόγω κορονοϊού, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε την αλλαγή σχεδίων κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του το απόγευμα της Πέμπτης.
 
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Άλωσης της Κωνσταντινούπολης που διοργανώνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού μας, οι προσευχές θα διαβαστούν στην Αγία Σοφία».
 
Νωρίτερα, ο Διευθυντής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς, είχε δηλώσει πως δεν θα πραγματοποιήσει την αυριανή μουσουλμανική προσευχή στην πλατεία του Σουλταναχμέτ ανάμεσα από την Αγία Σοφία και το Μπλέ Τζαμί (Τέμενος Σουλταναχμέτ), αλλά στο τέμενος Φάτιχ στην Κωνσταντινούπολη.
 
Ο Αλί Ερμπάς δεν αιτιολόγησε την απόφασή του, αλλά πρόσθεσε ότι «ίσως θα πραγματοποιήσουμε την προσευχή της Παρασκευής στην πλατεία και τον προαύλιο χώρο του Τεμένους Σουλταναχμέτ τις επόμενες εβδομάδες ή αργότερα».
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλί Ερμπάς ήταν εκείνος που, όπως είχε δηλώσει πριν από δύο ημέρες, είχε την έμπνευση να κάνει την πρώτη προσευχή μετά την επαναλειτουργία των τζαμιών αύριο, 29 Μαΐου, στην πλατεία ανάμεσα από την Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί.
 
Πηγή: in.gr 

Δειτε Επισης

Καταγγελία Σύρων κατά Ρωσίας στον ΟΗΕ για βομβαρδισμό νοσοκομείου
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που 33χρονος προσπαθεί να αρπάξει παιδιά σε δημοτικό σχολείο στο Κολοράντο
Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες των φοιτητών στα αμερικανικά πανεπιστήμια-Ποια είναι τα αιτήματα τους
ΒΙΝΤΕΟ: Νέα επίθεση της Ρωσίας στην Οδησσό-Δεκάδες τραυματίες
Πεντάγωνο: Το τεχνητό λιμάνι που κατασκευάζει ο στρατός των ΗΠΑ στη Γάζα είναι κατά το 50% έτοιμο
ΒΙΝΤΕΟ: Τα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ στο χάος-Εκατοντάδες συλλήψεις και συγκρούσεις για τη Γάζα
Επεισόδια στη διαδήλωση για την Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη-Δακρυγόνα από την Αστυνομία
Το ξέκοψε στον Μπλίνκεν ο Νετανιάχου-«Δεν θα δεχθώ μια συμφωνία για τερματισμό του πολέμου»
Νύχτα επεισοδίων και στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια-Συγκρούσεις διαδηλωτών με Αστυνομία
Νέα βίντεο από την έφοδο της Αστυνομίας στο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ-Ο απολογισμός των ζημιών