Άρχισε η συζήτηση στη Βουλή για τις εξετάσεις πρόσληψης στο δημόσιο

Άρχισε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών η συζήτηση της νομοθεσίας με την οποία θα καταστεί δυνατή η διενέργεια εξετάσεων και από ιδιωτικά πανεπιστήμια για προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και η συζήτηση αναμένεται να συνεχιστεί εντός 15ημέρου βάσει ενημέρωσης του ΚΥΠΕ από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ζαχαρία Ζαχαρίου.
 
Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών είχε προς τούτο ενώπιον της δύο νομοσχέδια με τις σχετικές τροποποιήσεις στον περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμο και στον περί Αξιολόγησης Υποψηφίων για Διορισμό στη Δημόσια Υπηρεσία Νόμο.
 
Ο κ. Ζαχαρίου εξήγησε ότι με τις συγκεκριμένες τροποποιήσεις ουσιαστικά δίνεται το δικαίωμα στα ιδιωτικά πανεπιστήμια να διενεργούν και αυτά εκ μέρους της Υπηρεσίας Εξετάσεων, εξετάσεις για την πρόσληψη προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
 
Ο κ. Ζαχαρίου διευκρίνισε ότι μέχρι σήμερα το δικαίωμα αυτό το είχε η Υπηρεσία Εξετάσεων και τα Κρατικά Πανεπιστήμια.
 
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών ανέφερε  ότι κατά τη συνεδρία της Επιτροπής σήμερα έγινε μια πρώτη συζήτηση των νομοσχεδίων στην παρουσία των ενδιαφερόμενων, προσθέτοντας ότι από λάθος δεν παρέλαβαν τις προσκλήσεις η εκτελεστική εξουσία (Υπουργείο Οικονομικών) και η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας για αυτό και δεν κατέστη δυνατή η παρουσία τους στη συνεδρία.
 
Λόγω αυτής της εξέλιξης και αφού ακούστηκαν οι απόψεις της κάθε πλευράς η συνεδρία διακόπηκε για να δοθεί ευκαιρία στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας και το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, που ουσιαστικά κατέθεσε και τη νομοθεσία να εκφράσουν τις θέσεις τους για το γενικότερο πλαίσιο της συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης και να απαντήσουν σε ενδεχόμενες ερωτήσεις μελών της Επιτροπής, για να μπορέσει η Επιτροπή να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις.
 
Ο κ. Ζαχαρίου είπε ότι προβλέπεται εντός 15ημέρου να συνεχιστεί η συζήτηση της νέας νομοθεσίας και να ολοκληρωθεί η συζήτηση της.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Δεν σημειώθηκε κάτι που να εκφεύγει για να παρέμβουμε»-Νομοθετικό κενό για τις διαμαρτυρίες
Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας στην Έγκωμη-Διεξάγονται έρευνες για τα αίτια
Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα ζητά ενισχυμένη Ευρωπαϊκή δράση για τις σπάνιες νόσους
Ο αυτοκινητό(δρόμος) για διαμαρτυρίες είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα!
Επιμένει για επιπολαιότητα ο ΔΗΣΥ-«Το ΕΛΑΜ προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα»
Αυτόνομα στις Βουλευτικές η ΔΗΠΑ-«Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια έντιμη και ουσιαστική συνεργασία»
Με εξέταση μάρτυρα κατηγορίας για την έρευνα στο αεροδρόμιο συνεχίστηκε η δίκη της Γερμανίδας σφετερίστριας
Σε χώρο φύλαξης και παρασκευής κροτίδων μετατράπηκε η αποθήκη στη Λεμεσό-Άγνοια δήλωσε ο ιδιοκτήτης
Ομόφωνα ένοχος ο 19χρονος για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη
Συνέλαβαν τους φίλους τους, μπούκαραν στο αστυνομικό τμήμα και κατέληξαν με χειροπέδες