Πότε ένας ασθενής με κορωνοϊό βγαίνει από την καραντίνα-Οι οδηγίες του Υπ. Υγείας

Με κριτήρια θα γίνεται η αποδέσμευση ή άρση της καραντίνας για άτομα με επιβεβαιωμένη λοίμωξη κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, ισχύουν τα πιο κάτω κριτήρια: 

1. Aρνητικοποίηση της PCR αναπνευστικών δειγμάτων.

-Τόσο για το συμπτωματικό όσο και το ασυμπτωματικό άτομο με COVID-19 απαιτούνται 2 συνεχόμενα αρνητικά δείγματα από το ανώτερο αναπνευστικό (ρινοφαρυγγικό, φαρυγγικό) με διαφορά τουλάχιστον 24 ωρών.

Χρόνος λήψης: 14 μέρες μετά την πρώτη εργαστηριακή τεκμηρίωση της λοίμωξης.

-Σε περίπτωση συμπτωματικού ατόμου απαιτείται να προηγούνται τουλάχιστον 3 ημέρες απυρεξίας (χωρίς χρήση αντιπυρετικών) και ύφεση συμπτωμάτων από το αναπνευστικό προ της λήψης του 1ου επαναληπτικού δείγματος.

2. Επί θετικού επαναληπτικού δείγματος (μετά την παρέλευση τουλάχιστον 14 ημερών από την πρώτη θετική εργαστηριακή εξέταση) το άτομο παραμένει σε απομόνωση για ακόμη 1 εβδομάδα και η απομόνωση αίρεται αυτομάτως με την παρέλευση του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος (3 εβδομάδες από την διάγνωση) χωρίς να απαιτείται επιπλέον έλεγχος με PCR αναπνευστικών δειγμάτων. Επαναληπτικός έλεγχος μετά το πέρας του προαναφερθέντος διαστήματος μπορεί να γίνει σε εθελοντική βάση.

Εφόσον ισχύει το #1 ή το #2, το άτομο μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του και εφαρμόζοντας τα μέτρα ατομικής προστασίας υγιεινής χεριών και κοινωνικής αποστασιοποίησης. Για τη χρήση χειρουργικής μάσκας ισχύει ότι και για τον γενικό πληθυσμό και εργαζομένους, σύμφωνα με τα εκάστοτε διατάγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Ένταση στη δομή ανηλίκων Hope For Children-Μπούκαραν στο γραφείο λειτουργού και έσπασαν υπολογιστή
Σοβαρά λάθη και ευθύνες καταλογίζει η Ελεγκτική σε ΤΔΕ για τις έξυπνές στάσεις-«Μικρές με μηδενική ορατότητα»
Λειτουργούν μόνο 16 από τους 26 ναυαγοσωστικούς πύργους στη Λεμεσό-Προβληματισμός για την υποστελέχωση
Στους 37 βαθμούς θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι την Παρασκευή
Ψάχνουν λύσεις για τους αγρότες και την έλλειψη νερού-Επί τάπητος το νομοσχέδιο για τα εξώδικα σε πολίτες
Καρότο και μαστίγιο Γεώργιου σε Τυχικό-Αντιφατικές ενέργειες για μνημόσυνο και διαμονή στην Αρχιεπισκοπή
Ένα στους δύο ΑμεΑ δεν λαμβάνουν επίδομα στην Κύπρο-«Η αναπηρία δεν συνεπάγεται με περιθωριοποίηση»
Εισηγείται άμεσα διαβουλεύσεις με οργανώσεις αναπήρων και Υφυπουργείο Πρόνοιας η Επ. Διοικήσεως
Ξεκαθαρίζει το Τμ. Περιβάλλοντος για τους πύργους στη Λάρνακα-«Δεν γνωμοδοτεί βάσει του ποιος είναι ο αιτητής»
Απειλές δέχονται μέλη του προσωπικού του Τμήματος Τελωνείων-«Έχουν ενταθεί επικίνδυνα, δεν μας πτοούν»