Εκδόθηκαν τρεις απαγορεύσεις λειτουργίας σε εργοτάξια για παρακοή διαταγμάτων

Συνεχίζονται οι έλεγχοι του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας για τα μέτρα του περί λοιμοκαθάρσεως νόμου, από τους οποίους προέκυψαν τρεις απαγορεύσεις λειτουργίας εργοταξίων.

Σε ανακοίνωση του, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας αναφέρει ότι μέχρι τις 14:00, λαμβάνοντας υπόψη και τις επιθεωρήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 363 επιθεωρήσεις. Από αυτές 322 επιθεωρήσεις έγιναν στο λιανικό εμπόριο, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο συμμόρφωσης. Στις 363 επιθεωρήσεις περιλαμβάνονται και 41 επιθεωρήσεις εργοταξίων, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε βελτιωμένο επίπεδο συμμόρφωσης σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Σε κάποια εργοτάξια δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες υγειονομικές διευκολύνσεις ούτε και οι διευκολύνσεις καθαρισμού. Στις περιπτώσεις αυτές έγιναν αυστηρές υποδείξεις για βελτίωση των μέτρων προστασίας και εκδόθηκαν 3 Ειδοποιήσεις Απαγόρευσης λειτουργίας εργοταξίων στη Λευκωσία.

Με βάση τα πιο πάνω αποτελέσματα, οι επιθεωρήσεις θα συνεχίσουν να είναι εντατικές για επίτευξη καλύτερης συμμόρφωσης. Στις περιπτώσεις όπου δεν θα διαπιστωθεί ικανοποιητική συμμόρφωση, οι Επιθεωρητές θα αναγκαστούν να επιβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις (επιβολή εξώδικων πρόστιμων, προώθηση ποινικών διώξεων και άμεση διακοπή εργασιών).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Φράγκος: Από Β’ Παγκόσμιο έχουμε να δούμε τόσους νεκρούς δημοσιογράφους όπως στη Γάζα
Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο που έπεσε σε φαράγγι στο Πακιστάν
Πρόλαβαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Λαγουδερά-Ψάχνουν τα αίτια
Στολίστηκαν με κατάνυξη οι Επιτάφιοι και ξεκίνησε το προσκύνημα των πιστών στις Εκκλησίες (pics)
Οι 25 εκλεκτές παρθένες του δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν-Η ομάδα ηδονής που τον διασκεδάζει
«Μπλόκο» στο εμπόριο με το Ισραήλ βάζει η Τουρκία μέχρι να εξασφαλιστεί μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία στη Βραζιλία-Έφτασαν τους 29 και άλλοι 60 αγνοούνται
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία