Δεν έχει περάσει ακόμη οριστικά ο κίνδυνος για κορωνοϊό, διαμηνύει ο Μητσοτάκης

«Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει ακόμη οριστικά προχωράμε σε λελογισμένη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων» σημείωσε σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού.
 
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να περιορίσει στο ελάχιστο τα περιστατικά, υπογράμμισε, ωστόσο ότι ο κίνδυνος δεν έχει περάσει οριστικά.
 
Αναφορικά με τις επιπτώσεις που αφήνει πίσω της η πανδημία του κορωνοϊού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να εκτιμήσει το τελικό μέγεθος της ύφεσης, υπολογίζοντας το, πάντως, μεταξύ 5-10%.  Πρόσθεσε, επίσης, ότι στην Ευρώπη συζητούν για πολλά δισεκατομμύρια τα οποία θα προστεθούν στα 24 δισεκατομμύρια που ήδη έχουν δοθεί στην Ελλάδα. Τόνισε, επίσης, ότι ανησυχεί για το ενδεχόμενο απολύσεων.
 
Σε ό, τι αφορά τον τουρισμό, ο Έλληνας Πρωθυπουργός εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει η «απόλυτη καταστροφή». «Ξεκινάμε από το μηδέν και χτίζουμε», είπε για να προσθέσει ότι δεν πιστεύει ότι θα επέλθει η απόλυτη καταστροφή καθώς «δώσαμε στους ξενοδόχους εργαλεία για να είναι πιο ευέλικτοι και να μην υπονομεύσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων».
 
Σε ερώτηση αναφορικά με όσα συνέβησαν στον Έβρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν έγινε κάτι που να δικαιολογεί τα όσα ειπώθηκαν και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υιοθετεί ακροδεξιές ρητορικές.  «Η κοίτη του Έβρου μετακινείται, υπάρχουν εδάφη ανατολικά του Έβρου που ανήκουν στην Ελλάδα και δυτικά του Έβρου που ανήκουν στην Τουρκία. Αυτά είναι τεχνικά ζητήματα και πάντα διευθετούνταν με τεχνικά μέσα», τόνισε και απέρριψε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα ότι Τούρκοι στρατιώτες μπήκαν σε ελληνικά εδάφη.
 
Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ή ανασχηματισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Ούτε ανασχηματισμός, ούτε εκλογές», σημειώνοντας ότι ανασχηματισμός θα γίνει κάποια στιγμή αλλά δεν είναι του παρόντος. Χαρακτήρισε, πάντως, ανεύθυνη την συζήτηση για πρόωρες εκλογές και κατέληξε: «Το εθνικό κεφάλαιο που διαθέτω, σκοπεύω να το αξιοποιήσω για το καλό της χώρας, όχι να το σπαταλήσω. Και θα κριθώ στο τέλος της τετραετίας».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις ράγες του Μετρό Συντάγματος
Μπλόκο στο Κάιρο για το καραβάνι αλληλεγγύης προς τη Γάζα-Δεκάδες Έλληνες ακτιβιστές κρατούνται στο αεροδρόμιο
Διασωληνωμένα τα δύο παιδιά που ανασύρθηκαν από τον Άραχθο-Έμειναν στο νερό για τουλάχιστον 20'
Καταγράφηκε σε βίντεο η επίθεση αρκούδας σε ορειβάτη στην Ελλάδα-Βρήκαν πατημασίες και σπασμένα κλαδιά
Μάχη για τη ζωή δίνουν τα δύο παιδιά που ανασύρθηκαν από τον Άραχθο-Νοσηλεύονται διασωληνωμένα
Ανέκτησαν τις αισθήσεις τους τα δύο παιδιά που ανασύρθηκαν από τον Άραχθο-Επιχειρούσαν ανάνηψη για ώρα
Κανένα ίχνος από χτύπημα αρκούδας στον ορειβάτη-Από την πτώση προκλήθηκε ο θάνατός του
Εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ κύκλωμα που προσπάθησε να πουλήσει πλαστό Πικάσο έναντι δέκα εκ. ευρώ
Τηλεφώνημα για βόμβα στο Εφετείο Αθηνών
Για τις συναντήσεις Ελλήνων και Τούρκων αξιωματούχων Πέμπτη και Παρασκευή