Τα μέτρα της κυβέρνησης της Γαλλίας για τον κορωνοϊό έχουν κοστίσει 450 δισ. ευρώ

Τα μέτρα της κυβέρνησης της Γαλλίας για τη στήριξη της οικονομίας κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού έχουν κοστίσει 450 δισ. ευρώ, το αντίστοιχο του 20% του ΑΕΠ, δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών.
 
Από τα μέσα Μαρτίου, η κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει μια σειρά μέτρων όπως την αναστολή συμβάσεων εργασίας με κρατική επιδότηση, δάνεια με κρατικές εγγυήσεις, αναβολή καταβολής φόρων και επιχορηγήσεις σε μικρές επιχειρήσεις.
 
«Εάν πάρουμε όλα όσα έγιναν με τον προϋπολογισμό και για τη στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων, είναι 450 δισ. ευρώ, το 20% του εθνικού πλούτου πάνω στο τραπέζι», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ στον τηλεοπτικό σταθμό BFM.
 
Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα ανακοινώσει «ισχυρά μέτρα» για τη στήριξη των αυτοκινητοβιομηχανιών, ένας ακόμα κλάδος για τον οποίο θα εκπονηθεί συγκεκριμένο σχέδιο προκειμένου να μπορέσει να ορθοποδήσει.
 
Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Aυτές είναι οι πιο ευτυχισμένες πόλεις στον κόσμο-Ποια ευρωπαϊκή βρίσκεται στην κορυφή
Ξανά σε σε ισχύ το ένταλμα σύλληψης του πρώην προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες
Μία νεκρή από την πτώση οχήματος σε πλήθος στη Γερμανία-Επτά τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον 20 πλήγματα του Ισραήλ στη Συρία-Ένας άμαχος νεκρός
Κοντά στους πενήντα οι τραυματίες από επίθεση με drone στο Χάρκοβο-Σφυροκοπεί η Ρωσία
Λήξη συναγερμού για τσουνάμι στη Χιλή μετά τον σεισμό-Αίρεται η εντολή εκκένωσης
Δολοφόνησαν TikToker στη Τζαμάικα ενώ έκανε live με έναν φίλο του-Τον πυροβόλησε άνδρας πισώπλατα
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος στη Στουτγκάρδη-Αναφορές για τουλάχιστον οκτώ τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Εκκενώθηκαν παράκτιες περιοχές στη Χιλή μετά τον σεισμό 7,4 Ρίχτερ
Κλιμακώνεται η ένταση στη Συρία μετά από ισραηλινή επιδρομή κοντά στο προεδρικό μέγαρο στη Δαμασκό