Ζήτησε ξανά βοήθεια από τον Πρόεδρο ο Ακιντζί για την κατάσβεση πυρκαγιάς

Βοήθεια για κατάσβεση πυρκαγιάς στα κατεχόμενα ζήτησε ξανά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Μουσταφά Ακιτνζί.
 
Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κυριάκο Κούσιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μουσταφά Ακκιντζί, ο οποίος επικοινώνησε με τον Πρόεδρο ζητώντας τη συνδρομή πυροσβεστικών πτητικών μέσων της Δημοκρατίας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που βρισκόταν σε εξέλιξη στα κατεχόμενα εδάφη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καίγεται ξανά το Διόριος στα κατεχόμενα
 
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανταποκρίθηκε άμεσα, δίνοντας οδηγίες όπως μεταβούν πτητικά μέσα στα κατεχόμενα προς τον σκοπό αυτό», ανέφερε ο κ. Κούσιος.
 
«Ωστόσο, ενώ τα πτητικά μέσα ετοιμάζονταν να απογειωθούν, υπήρξε ειδοποίηση από τα κατεχόμενα ότι λόγω της αλλαγής του ανέμου, η πυρκαγιά τίθετο υπό έλεγχο. Ως εκ τούτου, δεν ήταν αναγκαία η συνδρομή των πυροσβεστικών πτητικών μέσων της Δημοκρατίας που, ωστόσο, εξακολουθούν να είναι σε ετοιμότητα, στην περίπτωση που παραστεί ανάγκη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Δεν ανάλαβε την ευθύνη για τους βανδαλισμούς στα γραφεία ΔΗΣΥ η Antifa-«Αναδημοσίευσε διαδικτυακό υλικό»
Ψηφίστηκε το επίμαχο νομοσχέδιο για δημόσιες συγκεντρώσεις, τι προνοεί-«Ντροπή, μας απειλούν να έρθουν σπίτια μας»
Επισκέφθηκε τον ΠτΔ ο 21χρονος Νεκτάριος-«Να διασφαλίσουμε στα παιδιά μας αυτό που δικαιούνται, ίσες ευκαιρίες για όλους»
Άλμα για πολλαπλές συντάξεις-«Βήμα μπροστά οι νόμοι, με μεροληπτικούς πειρασμούς από τη Βουλή»
Πέρασαν από τη Βουλή τα νομοσχέδια για τους προϋπολογισμούς ΕΟΑ
Χαιρετίζει τις νέες ρυθμίσεις για παραχώρηση τ/κ περιουσιών ο ΥΠΕΣ-«Στόχος να τερματιστεί η αδιαφάνεια και η κατάχρηση»
Αιχμές Γεάδη για Κύπριους ευρωβουλευτές-«Επιχειρούν να υποσκάψουν τις ενέργειες μου για ανάδειξη του Κυπριακού»
Να μην εγκαταλείψουν το ψευδοκράτος κάλεσε τα μέλη του ΟΤΚ ο Ατάογλου
Κάνει λόγο για «διπλωματική επιτυχία» για τη συμμετοχή του στη σύνοδο ΟΙΣ ο Τατάρ
Μαυρίδης για την πρόταση μομφής κατά της Ούρσουλα: Υπάρχει θεσμική σύγκρουση στην ΕΕ