Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας λειτούργησαν οι εκκλησίες στην Πάφο, λέει ο Μητροπολίτης

Χωρίς προβλήματα κύλησε η Κυριακή στους χώρους λατρείας στην Πάφο, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Γεώργιο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε πως στην Πάφο η προσέλευση στους ναούς ήταν αθρόα. Από το προηγούμενο βράδυ, σημείωσε, σύμφωνα και με τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, κανονίστηκαν οι θέσεις, ενώ όταν η προσέλευση των πιστών ήταν μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη, αυτοί οδηγήθηκαν στην αυλή όπου υπήρχαν καθίσματα.

Επίσης ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε και σε κηδεία πρώην κοινοτάρχη της Μεσόγης, σημειώνοντας πως ο κόσμος έμαθε να τηρεί τους κανονισμούς και οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι, όπως είπε, έμειναν στο προαύλιο και τηρούσαν τις αποστάσεις.  Νομίζω είπε, ότι ο κόσμος έχει διδαχθεί από την κατάσταση, για το δικό του το καλό και προσέχει.

Ανέφερε πως θα γίνουν πολλές Λειτουργίες όπως αύριο Δευτέρα με αφορμή την γιορτή του Προδρόμου, την Τετάρτη που είναι η απόδοση του Πάσχα και την Πέμπτη της Αναλήψεως, προσθέτοντας πως οι πιστοί μπορούν να εκκλησιάζονται και αυτές τις ημέρες, ώστε να μην υπάρχει η συμφόρηση.

Αν ωστόσο παρατήρησε, δουν ότι υπάρχει μεγαλύτερη προσέλευση, τότε θα τελέσουν δεύτερη λειτουργία την Κυριακή.

Πρόσθεσε πως τα αντίδωρα προσφέρθηκαν σε σακουλάκια ενώ απολυμαντικά και αντισηπτικά τοποθετήθηκαν στις εισόδους όλων των ναών.

Επίσης καθαρίζονται τακτικά οι επιφάνειες των εικόνων και τηρούνται, όπως είπε, κατά γράμμα οι κανονισμοί.   

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 4,7 εκατ. ευρώ
Τρεις τραυματίες από την πτώση μεταλλική διαφημιστική κατασκευής στα κατεχόμενα
Ηλεκτρονικές συνταγές και ιατρικά δεδομένα ταξιδεύουν με τους Κύπριους πολίτες-Εντός Μαΐου οι ανακοινώσεις
Βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού-Μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Αγώνας για μια εξέταση στο ΤΑΕΠ-Καταγγελίες για ώρες ταλαιπωρίας ασθενών χωρίς καν να εξεταστούν
Σύγχυση για τα φαρμακεία στην Αγία Νάπα-Πώς απαντούν οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες
Παναγιώτου: Γνώμονας η κοινωνική δικαιοσύνη για συνταξιοδοτικό, ΑΤΑ, ρύθμιση εργασίας
Αποτεφρωτήριο μέχρι το 2030 ζητά η Κυπριακή Εταιρεία Αποτέφρωσης Νεκρών
Τμήμα Περιβάλλοντος: Εξετάζονται μελέτες για έκθεση επιπτώσεων στην Ζώνη Ειδικής Προστασίας Αγ.Θέκλας
Άρχισε η υποβολή δήλωσης φόρου εισοδήματος-Προθεσμία μέχρι 31 Ιουλίου