«Έχουμε χάσει τους κινητήρες»-Τα τελευταία λόγια του πιλότου της αεροπορικής τραγωδίας

Σοκαριστικές ήταν οι εικόνες που καταγράφηκαν νωρίτερα, το μεσημέρι της Παρασκευής στο Καράτσι του Πακιστάν, έπειτα από τη συντριβή αεροσκάφους των Διεθνών Πακιστανικών Αερογραμμών σε κατοικημένη περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βίντεο σοκ: Η πορεία του μοιραίου αεροσκάφους που έσπειρε τον όλεθρο στο Πακιστάν

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, στο 15ετιας Airbus A320, που είχε αναχωρήσει από την Λαχώρη στο ανατολικό Πακιστάν και είχε προορισμό το Καράτσι, επέβαιναν 91 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα. Από τα στοιχεία των ομάδων διασωστών, έχουν καταγραφεί ως τώρα 37 νεκροί, ωστόσο ο συγκεκριμένος αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

Παράλληλα, πληροφορίες θέλουν τουλάχιστον 3 άτομα να έχουν διασωθεί, με τον έναν εξ αυτών να είναι διευθυντής τράπεζας στο Πακιστάν.

 

Στο μεταξύ, ρεπορτάζ του Sky News παρουσιάζει τις τελευταίες συνομιλίες του πιλότου με τον πύργο ελέγχου και το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε, λίγο πριν τη συντριβή του αεροσκάφους.

Συγκεκριμένα, ο πιλότος ακούγεται να λέει, σε ηχογραφημένη συνομιλία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα παρακολούθησης πτήσεων liveatc.net, πως αντιμετωπίζει πρόβλημα και στους δυο κινητήρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τουλάχιστον ένας επιζών από την συντριβή αεροσκάφους στο Πακιστάν

Αρχικά, ο πιλότος φέρεται να ματαίωσε την πρώτη του προσπάθεια να προσγειώσει το αερισκάφος και έκανε περιστροφή για να επιχειρήσει νέα. Εκείνη τη στιγμή, ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας τον ενημέρωσε ότι φαίνεται να κάνει αριστερή στροφή και να βγαίνει εκτός πορείας. Ο πιλότος αποκρίθηκε πως «γυρίζουμε πίσω, κύριε, έχουμε χάσει και τους δυο κινητήρες», ενώ ο ελεγκτής του έδωσε άδεια να προσγειωθεί σε κάποιον από τους δύο διαδρόμους προσγείωσης του αεροδρομίου του Καράτσι.

Δώδεκα δευτερόλεπτα αργότερα, ο πιλότος εξέπεμψε σήμα κινδύνου και του έλαβε πάλι άδεια από τον Πύργο Ελέγχου να προσγειωθεί σε διάδρομο του αεροδρομίου. Από εκείνο το σημείο και μετά, δεν υπήρξε κάποια επικοινωνία, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως το αερσκάφος επιχείρησε να προσγειωθεί τρεις φορές χωρίς αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συγκλονιστικές εικόνες από την αεροπορική τραγωδία στο Πακιστάν

«Το τελευταίο που ακούσαμε από τον πιλότο ήταν ότι είχε κάποιο τεχνικό πρόβλημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Πακιστανικών Αερογραμμών, Αμπντουλάχ Χαν και πρόσθεσε: «Είναι ένα πολύ τραγικό συμβάν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΚΤΑΚΤΟ: Συντριβή αεροπλάνου με 107 επιβάτες κοντά σε κατοικημένη περιοχή στο Πακιστάν

Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Πλήγμα στα νότια της Βηρυτού μετά την εντολή εκκένωσης που εξέδωσε ο ισραηλινός στρατός
Αλληλοκατηγορίες Πούτιν και Ζελένσκι για προπαγάνδα-Πεδίο διαμάχης η κατάσταση στο Κουρσκ
Τη χαμηλότερη αποδοχή Προέδρου των τελευταίων 70 χρόνια έχει ο Τραμπ κατά τις πρώτες 100 μέρες θητείας
Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε εντολή εκκένωσης μιας νότιας συνοικίας της Βηρυτού
Φιντάν: Η Χαμάς δείχνει να προτιμά μια συμφωνία για ειρήνη διαρκείας με το Ισραήλ
Τρεις νεκροί και τέσσερις τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό σε πόλη στην Ανατολική Ουκρανία
Ο Πούτιν στέλνει διασώστες και πυροσβεστικά αεροσκάφη μετά την έκρηξη-Στους 28 οι νεκροί
Κοσμοσυρροή για το λαϊκό προσκύνημα στον τάφο του πάπα Φραγκίσκου-Έως και δύο ώρες η αναμονή
Δραματική κατάσταση στη Γάζα, ασθενείς με εγκαύματα υπομένουν χωρίς φάρμακα-«Ίσως φάμε άμμο»
Στους 25 οι νεκροί, 1.000 οι τραυματίες από την έκρηξη στο Ιράν-Ανάφλεξη καυσίμων η πιθανή αιτία