Γυρίζουν την πλάτη στο back to school μαθητές και γονείς

Εν μέσω έντονων ανησυχιών επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές Γυμνασίων και Δημοτικών, με τους τις ανησυχίες των γονιών να μην καθησυχάζονται, ειδικά μετά την εμφάνιση κρουσμάτων στα σχολεία. Αρκετοί γονείς επιλέγουν να μην στείλουν τα παιδιά τους σήμερα πίσω στα θρανία, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε το περασμένο Σάββατο.
 
Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, είναι μεγάλο στοίχημα με τους οργανωμένους γονείς δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης, να δηλώνουν πως μετά το πέρας των μαθημάτων θα κριθεί η μέρα.
 
Αρκετοί γονείς, δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία, ανέφερε στον REPORTER ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου, σημειώνοντας πως υπάρχουν πολλές ανησυχίες, αφού τα παιδιά δεν είναι το ίδιο ώριμα με τους τελειόφοιτους.
 
Παράλληλα, στη λίστα με τα προβλήματα που αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους είναι και ο καύσωνας, με τις υψηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να παρατηρηθούν να δυσχεραίνουν την επιστροφή στα θρανία.
 
Ο κ. Διονυσίου αναφέρθηκε και στο γεγονός πως θα είναι κλειστά τα κυλικεία, χαρακτηρίζοντάς το ως μειονέκτημα, αφού οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίσουν το νερό από το σπίτι τους και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, το πιθανότερο είναι να μην διατηρηθεί παγωμένο.
 
Και στα Δημοτικά αναμένεται αποχή
Επιστροφή στην κανονικότητα και για τους μαθητές των Δημοτικών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως πολλοί γονείς θα επιλέξουν να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι.
 
Όπως ανέφερε ο Σωτήρης Χριστοφή, πρόεδρος των οργανωμένων γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης,  «με τον επαγγελματισμό που διακατέχει τους εκπαιδευτικούς και με τη συμβολή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ευελπιστούμε να έχουμε μια ομαλή μετάβαση στην κανονικότητα».
 
Σε πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκονται οι δάσκαλοι, ώστε να υποδεχτούν τους μαθητές τους με τον καλύτερο τρόπο, μετά από δύο μήνες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Απειλές δέχονται μέλη του προσωπικού του Τμήματος Τελωνείων-«Έχουν ενταθεί επικίνδυνα, δεν μας πτοούν»
Στελεχωμένοι οι 11 από 19 ναυαγοσωστικούς πύργους της Λάρνακας-Ποια τα κριτήρια πρόσληψης
«Δεν αντιτίθεται στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση»-Απαντά στον υπουργό Υγείας η ΠΑΣΥΚΙ
Συνάντηση με ΠτΔ για τις μόνιμες οργανικές θέσεις ζητούν οι εκπαιδευτικοί-Δεν αποκλείουν λήψη μέτρων
Για απουσία κυβερνητικής ευαισθησίας έκαναν λόγο οι συνταξιούχοι σε Γενική Συνέλευση
Δύο τυχερά πεντάρια του Τζόκερ σε πρακτορείο στη Λευκωσία-Το ποσό που κερδίζουν
Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι την Πέμπτη
Μελετά τα ευρήματα της διοικητικής για τη Μπιενάλε και αποφασίζει αν προκύπτουν πειθαρχικά η Κασσιανίδου
Νέες φουρτούνες για το ΥΠΑΝ, ανοίγει το κεφάλαιο οργανικές θέσεις-Λαμβάνουν αποφάσεις οι εκπαιδευτικοί
Υπ.Υγείας: Στόχος η αναβάθμιση φροντίδας παιδιών με καρκίνο-38 νέες περιπτώσεις στις ηλικίες 0-19 ετών κάθε χρόνο