Το ΠΣΣΕ συνεχίζει να είναι δίπλα στα μέλη του στην επόμενη φάση κατά του κορωνοϊού

Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στα μέλη του στο επόμενο βήμα της σταδιακής επανόδου μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, ενώ οι εθελοντές έχουν για ακόμη μία φορά αποδείξει ότι ο εθελοντισμός μπορεί, ως βασικός εταίρος του κράτους και συμπαραστάτης των ευπαθών ομάδων, να συμβάλει και σε αυτόν τον αγώνα και σε αυτή την κρίση, αναφέρει ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το ΠΣΣΕ, από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, έθεσε ως προτεραιότητα του τη στήριξη των οργανώσεων μελών του και των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας. 
  
Το ΠΣΣΕ διενήργησε χαρτογράφηση αναγκών και ενημέρωσε τα μέλη του με εγκύκλιο για τα βασικά συμπεράσματα της χαρτογράφησης, ανοίγοντας ταυτόχρονα  ένα κανάλι επικοινωνίας με συνεχή ροή πληροφοριών για καλύτερη αντιμετώπιση των θεμάτων που προκύπτουν σε σχέση με τον κορωνοϊό.  
 
Στην συνέχεια, γνωστοποίησε τα προβλήματα και τις δυσκολίες που παρατηρήθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΥΕΠΚΑ) και στο Υπουργείο Υγείας και είχε επαφές και με άλλες αρμόδιες αρχές.
 
Επίσης, λειτούργησε Γραμμή Στήριξης και Διασύνδεσης του ΠΣΣΕ 22000001, η οποία παρέχει κοινωνική ενδυνάμωση μέσα από την στήριξη, την πληροφόρηση  και την  διασύνδεση με άλλες υπηρεσίες.
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το ΠΣΣΕ έθεσε ως προτεραιότητα την στενή παρακολούθηση των εξελίξεων και των αναγκών, ώστε να συμβάλει στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ΜΚΟ. 
 
«Με την παρέμβαση του ΠΣΣΕ έχουν διευθετηθεί διάφορα ζητήματα που απασχολούν τις ΜΚΟ και θα συνεχίσει τις επαφές με τα αρμόδια Υπουργεία και τις αρχές ώστε οι ΜΚΟ να έχουν όλα τα απαραίτητα μέσα και τη στήριξη για να συνεχίσουν το δύσκολο έργο που επιτελούν. H προσπάθεια τώρα είναι να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα βιωσιμότητας στις ΜΚΟ, αφού η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι οργανώσεις χρήζει άμεσης αντιμετώπισης με μέτρα στήριξης», προστίθεται.   
 
Σημειώνεται, ότι το ΠΣΣΕ δημιούργησε ειδική σελίδα COVID-19 στην ιστοσελίδα του, στην οποία αναρτούνται εργαλεία, οδηγοί και πληροφορίες και συνεχής αναβάθμιση της και λειτουργία, σε καθημερινή βάση, Υπηρεσίας Ενημέρωσης προς τις οργανώσεις για θέματα που τις αφορούν.
 
Το ΠΣΣΕ προέβη στην στήριξη των εθελοντών και των επαγγελματιών της πρώτης γραμμής με εργαλεία διαχείρισης, ενίσχυσης, επικοινωνίας και συντονισμού. Σημειώνεται ότι ο Εσωτερικός Οδηγός Διασύνδεσης με άλλες υπηρεσίες που έχει ετοιμαστεί από το ΠΣΣΕ συμβάλλει στη γρήγορη και αποτελεσματική διασύνδεση όσων επικοινωνούν με το ΠΣΣΕ και χρειάζονται πληροφορίες ή/και παραπομπή σε άλλες υπηρεσίες. Με τη βοήθεια επαγγελματιών εθελοντών δημιουργήθηκαν Οδηγοί Χρήσης εφαρμογών επικοινωνίας για διευκόλυνση της επικοινωνίας εξ’ αποστάσεως.
 
Επίσης, το ΠΣΣΕ δημιούργησε ιστοσεμινάρια για ενδυνάμωση των επαγγελματιών και των εθελοντών ενώ διάθεσε αριθμό προστατευτικών μασκών σε οργανώσεις μέλη του.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παναγιώτου: Γνώμονας η κοινωνική δικαιοσύνη για συνταξιοδοτικό, ΑΤΑ, ρύθμιση εργασίας
Εισβολή κουκουλοφόρων σε ελληνικό πανεπιστήμιο Στον νοσοκομείο φοιτητής που χτυπήθηκε με πυροσβεστήρα
Αποτεφρωτήριο μέχρι το 2030 ζητά η Κυπριακή Εταιρεία Αποτέφρωσης Νεκρών
Χειροπέδες σε τρεις ανήλικους για το χάος του Μεγάλου Σαββάτου στα Λειβάδια
Απειλές για τη ζωή της δέχεται Τ/κ δημοσιογράφος που έγραφε για τον Φαλγιαλί
ΒΙΝΤΕΟ: Βοήθεια από την Κύπρο ζήτησε το Ισραήλ για την αντιμετώπιση των τρομακτικών πυρκαγιών
Τμήμα Περιβάλλοντος: Εξετάζονται μελέτες για έκθεση επιπτώσεων στην Ζώνη Ειδικής Προστασίας Αγ.Θέκλας
«Σήμερα είχαμε παραλαβή»-Πώς ο 59χρονος έστελνε φωτογραφίες και βίντεο στον «στρατολογητή»
Διέκοψε τη στατική φρούρηση συναγωγών ο Αρναούτης, έντονη αντίδραση Αρχιραβίνου-«Λανθασμένη απόφαση, ο κίνδυνος είναι εκεί»
Στον κόσμο του το τουρκικό ΥΠΑΜ-Υποστηρίζει πως επιχειρείται αναβίωση της... «τρομοκρατικής νοοτροπίας της ΕΟΚΑ»