Τηλεφωνική επικοινωνία Προέδρου με Ακιντζί για οδοφράγματα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, είχε την Πέμπτη τηλεφωνική συνομιλία με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, με τον οποίο συζήτησε το θέμα των οδοφραγμάτων.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η συνομιλία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Την Τρίτη, ερωτηθείς σχετικά με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και με ποιο τρόπο θα εξακριβωθεί η εικόνα που επικρατεί στις κατεχόμενες περιοχές, ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, Λεόντιος Κωστρίκης, είχε αναφέρει ότι ενδεχομένως ο μοναδικός τρόπος που υπάρχει είναι μέσω των δικοινοτικών τεχνικών επιτροπών της υγείας.

Ανέφερε ότι πιθανότατα η επιστημονική επιτροπή, δια μέσου της δικοινοτικής τεχνικής επιτροπής για την υγεία, θα μεταφέρει ορισμένες ερωτήσεις αναφορικά σε επιδημιολογικά και δημογραφικά στοιχεία, για να σημειώσει ότι το ίδιο μπορεί να ζητήσουν και από την άλλη πλευρά, ώστε να γίνει μια εξακρίβωση στοιχείων σε σχέση με το πόσες εργαστηριακές εξετάσεις έχουν κάνει, ποια είναι τα δημογραφικά στοιχεία των ασθενών που έχουν βρει.

Επομένως, πρόσθεσε, θα γίνει μια παρουσίαση μέσω αυτής της οδού και θα εξακριβώσουμε και να μπορέσουμε να κατατάξουμε τα κατεχόμενα σε σχέση με ποια κατηγορία θα μπει όσον αφορά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων.
 
Πηγές από την Τεχνική Επιτροπή για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων επεσήμαναν στο ΚΥΠΕ ότι δεν έχει ζητηθεί κάποια εμπλοκή στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς αφορά τη διάνοιξη υφιστάμενων και όχι νέων οδοφραγμάτων.

Δειτε Επισης

Ενημερώθηκε από ΠτΔ για το Κυπριακό ο ΔΗΣΥ-Στηρίζει κάθε θετική προσπάθεια, προτάσσει τον ρεαλισμό
Επανέρχεται ο πρώην «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα Αλί Μουράτ Μπαστσερί
Απάντηση Ερχιουρμάν σε Τατάρ για Κυπριακό-«Για δεκαετίες συζητά την ομοσπονδία η τ/κ πλευρά»
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο στις 14 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Ν. Χριστοδουλίδης: Η ΚΔ έτοιμη να συμβάλει στην επίτευξη κοινών ευρωπαϊκών αμυντικών στόχων
Ο Μπέλερης πρότεινε για αντιπρόεδρο Επιτροπής τον Φειδία-Ξεσήκωσε κύμα αντιδράσεων
Έληξαν οι έρευνες σε τρία τεμάχια της ΑΟΖ-Δεν κατέδειξαν εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα
Δυσαρεστημένο το ΑΚΕΛ για τη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Αννίτας για Κυπριακό, ζητά σύγκληση Εθνικού
Καταγγελίες στη «βουλή» στα κατεχόμενα για απαγορεύσεις εισόδου στην Τουρκία
Μετέφερε την ισχυρή βούληση για επανέναρξη των συνομιλιών στον ΓΓ ο Κόμπος-«Έπρεπε να σταλεί σαφές μήνυμα»