Απευθύνεται στο λαό μέσω διαγγέλματος ο Μητσοτάκης-Σε τι θα εστιάσει

Ένα συνεκτικό πακέτο μέτρων για την οικονομία, την εργασία και τον τουρισμό, που θα ξεπερνά τα 7 δισ. ευρώ, αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το απόγευμα.
  
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο που θα ανακοινωθεί σήμερα θα είναι ύψους 7 δισ. ευρώ και στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις ιδιαίτερα στην εστίαση και στον τουρισμό, ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίας το επόμενο διάστημα. Με την ανακοίνωση του συγκεκριμένου πακέτου, το συνολικό ύψος των παρεμβάσεων της ελληνικής κυβέρνησης από την αρχή της πανδημίας, θα φτάσει τα 24 δισ. ευρώ.
 
Η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να αξιοποιήσει κονδύλιο από τον προϋπολογισμό του ΕΣΠΑ ενώ στη συνέχεια θα ενταχθούν και δαπάνες στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE.
 
Έμφαση αναμένεται να δοθεί στην τουριστική βιομηχανία, με την Ελλάδα να προσανατολίζεται να ανοίξει τα σύνορα της στις 15 Ιουνίου, για τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και χώρες που παρουσιάζουν εξίσου θετικά επιδημιολογικά δεδομένα.
 
Μετά το σημερινό διάγγελμα θα ακολουθήσει εξειδίκευση των μέτρων από τους αρμόδιους υπουργούς.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πέθανε ο Νίκος Παλαιοκώστας, αδελφός και συνεργός του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα
Είχε επισκεφτεί το Ντουμπάι λίγες ημέρες πριν δολοφονηθεί ο Μουσχούρης-Στο μικροσκόπιο οι επαφές του
«Αιφνίδια αστοχία υλικού, υπέστη εγκαύματα δεύτερου βαθμού»-Πώς πήρε φωτιά ο ασθενής στο «Αλεξάνδρα»
Απορρίφθηκε και το δεύτερο αίτημα εκταφής θύματος των Τεμπών από τον εφέτη ανακριτή
Ασθενής πήρε φωτιά στη διάρκεια χειρουργείου στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»-Διατάχθηκε έρευνα
«Πέντε λεπτά πριν περνούσα από το διαγνωστικό κέντρο»-Σοκάρει μαρτυρία για την εκτέλεση στο Χαλάνδρι
Ζητούν και τα ρέστα... Γονιός μήνυσε τον γιο της 85χρονης που της πέταξαν βαρελότα για το βίντεο που ανήρτησε
Πάνω από 40 κάλυκες στο σημείο της ενέδρας-Οι δράστες πυροβολούσαν εναλλάξ
Πώς συνέβη η τραγωδία στου Ρέντη με θύμα τη 12χρονη-Είχε σκοτωθεί ο αδερφός της σε ανάλογο δυστύχημα
Ποιοι εκτέλεσαν τον Μοσχούρη στο Χαλάνδρι-Το ακριβό συμβόλαιο θανάτου για τον «θαμνάκια» της Greek Mafia