Τατάρ σε τ/κ εργαζόμενους στις ελεύθερες περιοχές: Θα βρεθεί λύση σύντομα

Θα γίνουν συζητήσεις  με την ε/κ πλευρά για το θέμα των διελεύσεων και σύντομα θα βρεθεί μια λύση, είπε ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ σε αντιπροσωπεία των Τ/κ εργαζομένων στις ελεύθερες περιοχές με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ ανέφερε στους συνομιλητές του ότι ο λόγος που προχώρησαν σε κλείσιμο των οδοφραγμάτων ήταν τα μέτρα για την πανδημία και υπενθύμισε ότι προηγουμένως ήταν η ε/κ πλευρά που είχε προχωρήσει σε κλείσιμο κάποιων οδοφραγμάτων.
 
Σκέφτονται, είπε ο Ερσίν Τατάρ στους συνομιλητές του, να δημιουργήσουν ένα κανάλι επικοινωνίας με την «νότια» Κύπρο – κατά την έκφρασή του – και γι’ αυτό το λόγο έχει ο ίδιος αναθέσει καθήκοντα στον «υπουργό υγείας». «Του είπα, εσύ προσπάθησε να δημιουργήσεις επαφή με τον ομόλογό σου και με κάποια αρμόδια άτομα. Με τον ίδιο τρόπο, ο υπουργός εξωτερικών μας, Κουντρέτ Οζερσάι μέσω των ΗΕ θα μπορεί να κάνει κι αυτός κάποιες επαφές».
 
Σύντομα, πρόσθεσε, θα αξιολογήσουν όλες αυτές τις ενέργειες και θα δοθεί ένα τέλος στον εγκλωβισμό των ατόμων που εργάζονται στο «νότο».
 
Μιλώντας στην συνάντηση εκ μέρους των εργαζομένων  Ντερβίς Μπιλγκέ είπε ότι είναι περίπου 2000 άτομα που εδώ και δύο και πλέον μήνες αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω του κλεισίματος των οδοφραγμάτων και αναμένουν από το «κράτος» τους – όπως είπε αναφερόμενος στο ψευδοκράτος – να επιτύχει την επαναλειτουργία των σημείων διέλευσης «με υγιή τρόπο» και να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να μην χάσουν τις δουλειές τους στο «νότο».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ  

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Βοήθεια από την Κύπρο ζήτησε το Ισραήλ για την αντιμετώπιση των τρομακτικών πυρκαγιών
Τμήμα Περιβάλλοντος: Εξετάζονται μελέτες για έκθεση επιπτώσεων στην Ζώνη Ειδικής Προστασίας Αγ.Θέκλας
«Σήμερα είχαμε παραλαβή»-Πώς ο 59χρονος έστελνε φωτογραφίες και βίντεο στον «στρατολογητή»
Διέκοψε τη στατική φρούρηση συναγωγών ο Αρναούτης, έντονη αντίδραση Αρχιραβίνου-«Λανθασμένη απόφαση, ο κίνδυνος είναι εκεί»
Στον κόσμο του το τουρκικό ΥΠΑΜ-Υποστηρίζει πως επιχειρείται αναβίωση της... «τρομοκρατικής νοοτροπίας της ΕΟΚΑ»
Κακόβουλη η πυρκαγιά στα Μανδριά-Τέθηκε υπό έλεγχο αφού έκαψε 1,5 εκτάριο
Προσδοκία Τατάρ να αλλάξει όνομα το ψευδοκράτος-«Δεν υπάρχει κράτος βορράς-νότος. Υπάρχουν δύο χωριστά κράτη»
Συνελήφθη 59χρονος για κατασκοπεία στην Ελλάδα-Δρούσε για λογαριασμό ρωσικής υπηρεσίας
Άρχισε η υποβολή δήλωσης φόρου εισοδήματος-Προθεσμία μέχρι 31 Ιουλίου
Περιστατικά εχινόκοκκου σε σκύλους στον Κάμπο Τσακκίστρας