«Χορεύει» στους ρυθμούς των Ρίχτερ η Κρήτη-Δύο σεισμικές δονήσεις σε μια ώρα

Σεισμός με μέγεθος 5,9  Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της Κρήτης.

Σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός εντοπίζεται 55 χιλιόμετρα νότια της Ιεράπετρας.

Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 15 χιλιόμετρα.

Το Ευρωπαϊκό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο κατέγραψε τη δόνηση στα 6 Ρίχτερ και το επίκεντρο 90 χιλιόμετρα νότια μεταξύ Ιεράπετρας και 'Αρβης.

Ο σεισμός λόγω του ότι ήταν επιφανειακός, έγινε αισθητός, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ,  στα νότια παραλία της Ανατολικής Κρήτης.

Όπως ανέφεραν κάτοικοι του Ηρακλείου στο cretapost.gr, ο σεισμός έγινε αισθητός στην περιοχή ενώ είχε και διάρκεια.

Παράλληλα, σύμφωνα με το cretalive.gr ο σεισμός έγινε αισθητός και στο Λασίθι ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αναφορές για ζημιές.

Λίγη ώρα αργότερα, ακόμη μια σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στην ίδια θαλάσσια περιοχή και συγκεκριμένα 102 χιλιόμετρα νότια της Ιεράπετρας.

Δεν έχουν καταγραφεί ζημιές

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης Δημοσθένης Μπουντουράκης, ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ πως ένα όχημα της Πυροσβεστικής βγήκε για περιπολία στην πόλη και περιφερειακά της Ιεράπετρας, χωρίς όμως να υπάρχει καταγραφή ζημιάς.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και έχουμε θέσει σε εφαρμογή όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Πάντως δεν υπήρξε μέχρι στιγμής κάποια κλήση για βοήθεια» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπουντουράκης.

Λέκκας: Περιοχή που δίνει μεγάλους σεισμούς

Καθησυχαστικός για τον σεισμό εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο cnn.gr.

Ο ίδιος ανέφερε πως ο σεισμός έγινε στο προωθημένο τμήμα των εφιππεύσεων του ελληνικού τόξου πάνω στην Αφρική.

«Πρόκειται για ένα μέτωπο που δίνει μεγάλους σεισμούς, αλλά ευτυχώς αυτό το προωθημένο μέτωπο πάνω στο οποίο εκδηλώθηκε ο σεισμός, είναι μακριά από τη χέρσο, είναι πάνω από 80 χλμ. Μακριά από τη νότια ακτογραμμή της Κρήτης. Συνεπώς δεν επηρεάζει τον χώρο. Έχει κι ένα μικρό βάθος, οπότε αποσβαίνεται γρήγορα μέσα στο υπέδαφος», ανέφερε ο κ. Λέκκας.

Υπενθυμίζεται πως σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε και το βράδυ της Παρασκευής, στην περιοχή της Κρήτης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε στις 21.03, περίπου 20 χιλιόμετρα νότια του Τυμπακίου.

 

Δειτε Επισης

Φόνος μετά από λογομαχία με θύμα 66χρονο-Τον γρονθοκόπησε και τον τραυμάτισε θανάσιμα 57χρονος
Μία γυναίκα ανάμεσα σε άνδρες... Η Κύπρια που κατάφερε να επιβληθεί στον τομέα της άμυνας στην Αργεντινή
Καλά κρατεί το πρόβλημα τις υποστελέχωσης νοσηλευτών-Στην αναμονή για λύσεις από τον ΟΚΥπΥ
Η εξαργύρωση της διπλωματίας, οι λύσεις στο υδατικό και η «στεγνή» αντιπολίτευση
Ιστορικές στιγμές στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου-Η χειραψία ειρήνης και η μίνι σύνοδος κορυφής
Άλλες δύο συλλήψεις για τα 50 κιλά ναρκωτικών που εντοπίστηκαν στο όχημα 41χρονου
Πέντε νεκροί και πάνω από 700 τραυματίες από την έκρηξη στο Ιράν-Φέρεται να συνδέεται με καύσιμο πυραύλων
Διπλωματικός πυρετός για την Ουκρανία-Η Φον ντερ Λάιεν είδε τον Ζελένσκι, συμφώνησε για συνάντηση και με τον Τραμπ
Συνελήφθη τελικά ο 41χρονος που διέφυγε μετά από καταδίωξη-Εντοπίστηκαν στο όχημά του 50 κιλά ναρκωτικών
Ελληνικά ΜΜΕ: Ανοίγει 38 χρόνια μετά τουρκικό λιμάνι για περίπου 1100 κυπριακά πλοία