Διεθνή διάσκεψη δωρητών ζητούν Μέρκελ, Μακρόν και Φον ντεν Λάιεν

Δημοσίευμα στην FAZ με τίτλο «Η ΕΕ θέλει να ενισχύσει τις προσπάθειες για ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό "για ολόκληρο τον κόσμο"», σημειώνει πως οι Μέρκελ, Μακρόν και Φον ντεν Λάιεν, ζητούν διεθνή διάσκεψη δωρητών.

Όπως αναφέρεται, προκειμένου να καταπολεμηθεί καλύτερα ο κορωνοϊός και να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο, η ΕΕ θέλει να ξεκινήσει «μία άνευ προηγουμένου παγκόσμια συνεργασία μεταξύ επιστημόνων και ρυθμιστικών αρχών, της βιομηχανίας και των κυβερνήσεων, διεθνών οργανισμών και εκπροσώπων των υπηρεσιών Υγείας». 

«Χτίζουμε πάνω στην υπόσχεση των ηγετών του G-20 να αναπτύξουν μια μαζική και συντονισμένη ανταπόκριση στον ιό», γράφουν η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, η Ούρσουλα Φον ντεν Λάιεν, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Σαρλ Μισέλ, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζιουζέπε Κόντε  και η Έρνα Σόλμπεργκ, Πρωθυπουργός της Νορβηγίας, σε άρθρο τους στην εφημερίδα.

«Οι θυσίες που έχουμε κάνει όλοι και ο ηρωισμός του ιατρικού προσωπικού σε όλο τον κόσμο μας βοήθησαν να γίνει επίπεδη η καμπύλη μετάδοσης σε πολλά μέρη του κόσμου», αναφέρουν. Η κρίση του κορωνοϊού, προσθέτουν, «είναι μια μοναδική και πραγματικά παγκόσμια πρόκληση «και πρέπει να απαραίτητα να δημιουργήσουμε τις καλύτερες συνθήκες για να την ξεπεράσουμε».

«Αυτό σημαίνει ότι τα καλύτερα και πιο ικανά μυαλά στον κόσμο πρέπει να συγκεντρωθούν για να βρουν τα εμβόλια, την αντιμετώπιση και τις θεραπείες που χρειαζόμαστε για να κάνουμε τον κόσμο μας και πάλι υγιή», συνεχίζουν.

Τη Δευτέρα, στο πλαίσιο μίας διαδικτυακού διάσκεψης δωρητών, θα συγκεντρωθούν αρχικά 7,5 δις Ευρώ. «Εάν μπορέσουμε να αναπτύξουμε ένα εμβόλιο που παράγεται από ολόκληρο τον κόσμο για ολόκληρο τον κόσμο, θα πρόκειται για ένα μοναδικό παγκόσμιο κοινό αγαθό του 21ου αιώνα», σημειώνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Δειτε Επισης

Την συμμετοχή της Κύπρου στην EXPO 2027 ανακοίνωσε από το Βελιγράδι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Ξέσπασμα Πυροσβεστών για τα φαινόμενα νεανικής παραβατικότητας-«Αγγίζουν τα όρια της εγκληματικότητας»
Απουσιάζει 16χρονος από το χώρο διαμονής του στη Λευκωσία
Πονοκέφαλος οι διπλωματικές ισορροπίες στην κηδεία του Πάπα-Η λίστα των επισήμων και το παράδειγμα του 2005
Αχυράνθρωπους του Σιζόπουλου θεωρεί ο Παπαδάκης αυτούς που φημολογούνται για διάδοχοι-«Μασκαραλίκια»
Παίρνουν σειρά συγγενείς θυμάτων και αστυνομικοί στην Ερευνητική για ΤΑΚΑΤΑ-Θα δοθούν στοιχεία για τα τροχαία
Καταρτίζει οδικό χάρτη για απεξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Εκ νέου αναβολή στην υπόθεση πολιτογραφήσεων-Zητήθηκε χρόνος ώστε να παραδοθεί μαρτυρικό υλικό
Πώς συνέβη η τραγωδία στου Ρέντη με θύμα τη 12χρονη-Είχε σκοτωθεί ο αδερφός της σε ανάλογο δυστύχημα
Απειλές Άγκυρας προς Λευκωσία-«Αν χρειαστεί, θα κάνουμε στην Κύπρο ό,τι και στο παρελθόν»