Σύνδεσμος Καταναλωτών: Διοργανωτής ταξιδιών κατέθεσε εγγυητική μόλις 10-15% σε καταναλωτές

Εγγυητικές διοργανωτών ταξιδιών δεν καλύπτουν πλήρως τους καταναλωτές, αναφέρει, σε ανακοίνωση του, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών.
 
«Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, Ν. 186(Ι)/2017, οι διοργανωτές ταξιδιών υποχρεούνται να έχουν ασφαλιστική κάλυψη ή τραπεζική εγγύηση που να καλύπτει πλήρως τους καταναλωτές σε περίπτωση πτώχευσης ή αφερεγγυότητάς τους. Δυστυχώς, μετά το όλο πρόβλημα που προέκυψε με την προσφορά κουπονιών αντί της πλήρους επιστροφής των χρημάτων που πλήρωσαν οι καταναλωτές για ταξίδια που ακυρώθηκαν, φάνηκε ακόμα ένα θέμα σε βάρος των καταναλωτών», προσθέτει.
 
Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι τουλάχιστο ένα μέρος των διοργανωτών ταξιδιών, κατά παράβαση των διατάξεων της σχετικής νομοθεσίας, δεν καταθέσαν το απαιτούμενο ύψος της εγγύησης, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να είναι ακάλυπτοι.
 
«Πληροφορίες του Κυπριακού Συνδέσμου καταναλωτών αναφέρουν ότι συγκεκριμένος διοργανωτής ταξιδιών κατέθεσε εγγυητική που καλύπτει μόνο το 10 – 15% των καταναλωτών. Για την πιο πάνω παράβαση, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών υπέβαλε ήδη σχετική καταγγελία στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ως Αρμόδιας Αρχής, εναντίον όσων διοργανωτών δεν συμμορφώθηκαν με τις διατάξεις του νόμου», σημειώνει.
 
Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών θεωρεί ως μη αρμόζουσα την ενέργεια του Υπουργού Ενέργειας Εμπορίου και Βιομηχανίας να διορίσει ως Εγκεκριμένο Σώμα για τη διαχείρισή των εγγυητικών των διοργανωτών ταξιδιών, το Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου.
 
«Δεν μπορεί ένας σύνδεσμος να διαχειρίζεται τις εγγυητικές των δικών του μελών. Αυτό αντιβαίνει στους κανόνες της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας. Ο Υπουργός, σε περίπτωση που οι καταγγελίες του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών αποδειχθούν, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να λάβει διορθωτικά μέτρα», καταλήγει ο Σύνδεσμος, στην ανακοίνωση του.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Την ανάγκη δράσης κατά της παραπληροφόρησης για το κλίμα ανέδειξε η Υπουργός Γεωργίας στο άτυπο Συμβούλιο
Bristol Myers Squibb: Η δύναμη της καινοτομίας στην ογκολογική φροντίδα
Επαρκείς μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και πλήρη ΑΤΑ ζητά η ΠΕΟ ενόψει Εργατικής Πρωτομαγιάς
Για τη χρήση χημικών στις πισίνες προειδοποιεί το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
Ολοήμερο και υποδομές στα αιτήματα που έθεσαν γονείς προδημοτικής στην Επ. Παιδείας
Αρχίζουν οι κατασκευαστικές εργασίες για τη δυτική λωρίδα της Τσερίου
Συννεφιές, βροχές και σκόνη στο μενού του καιρού-Στους 27 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Καθήλωσαν οι μαρτυρίες νεαρών κωφών-«Πως είναι μέτρια η ζωή μέσα στην σιωπή; Όταν δεν ακούω ήχους, τον κίνδυνο...»
Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στην κλήρωση του Τζόκερ
«Ταξίδεψαν» στο διάστημα και γέμισαν εμπειρίες οι εγκλωβισμένοι μαθητές-Έστειλαν σημαντικά μηνύματα