Η σύντμηση χρόνων, το προηγούμενο που δημιουργεί και οι επόμενες φάσεις

Σύντμηση των χρόνων, κυρίως μεταξύ των ημερομηνιών εφαρμογής της δεύτερης φάσης, επεφύλασσαν οι σημερινές αποφάσεις της Κυβέρνησης, η οποία επιβράβευσε τις θυσίες και την συμμόρφωση που επέδειξαν οι πολίτες, κάτι που αποδεικνύεται μέσα από τα επιδημιολογικά δεδομένα, όπως αυτά διαμορφώνονται μέχρι σήμερα.  
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ οι ημερομηνίες εφαρμογής των χαλαρώσεων της δεύτερης φάσης ήταν με βάση τις αρχικές εξαγγελίες η 21η Μαΐου και η 1η Ιουνίου, πλέον μετά τις σημερινές ανακοινώσεις τοποθετούνται την 21η,  την 23η Μαΐου και την 1η Ιουνίου.
 
Ειδικότερα, σε σχέση με τις προηγούμενες εξαγγελίες από την 21 Μαΐου, ανοίγουν κανονικά κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες εστίασης για εξωτερικούς χώρους, ενώ καταργούνται πλήρως οι περιορισμοί στις μετακινήσεις. Επίσης επιτρέπονται οι συναθροίσεις σε οικίες μέχρι δέκα άτομα.
Όσο αφορά την ελεύθερη διακίνηση σε πάρκα, πλατείες, μαρίνες κτλ, αυτή θα επιτρέπεται από την 21η Μαΐου, με εξαίρεση τους παιδότοπους και νοουμένου ότι οι συναθροιζόμενοι δεν θα υπερβαίνουν τους 10 ανά ομάδα.
 
Ο εκκλησιασμός, οι άρση των περιορισμών για γάμους, κηδείες και βαφτίσεις, το άνοιγμα των παραλιών και η επαναλειτουργία των πρακτορείων στοιχημάτων, που βάσει των προηγούμενων εξαγγελιών προγραμματίζετο για την 1η Ιουνίου, επισπεύδεται και πλέον θα μπορούν να εφαρμοστούν από το Σάββατο 23 Μαΐου.
Όπως ήταν και ο αρχικός σχεδιασμός, την 1η Ιουνίου αναμένεται να επαναλειτουργήσουν οι βιβλιοθήκες, τα μουσεία, οι αρχαιολογικοί και ιστορικοί χώροι. Επίσης την 1η Ιουνίου θα λειτουργήσουν και τα λιμάνια με εξαίρεση της αποβίβασης επιβατών από τα κρουαζιερόπλοια.
 
Ωστόσο, με βάση την εξέλιξη αυτή και αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, όπως μας ανέφεραν πηγές, δεν αποκλείεται και στα επόμενες φάσεις να δούμε νέα επίσπευση στην εφαρμογή προγραμματισμένων χαλαρώσεων.
 
Οι επόμενες φάσεις, όπως ανακοινώθηκαν:
 
Φάση 3η: 9 Ιουνίου – 13 Ιουλίου
- Εμπορικά Κέντρα/Πολυκαταστήματα
- Αεροδρόμια/Αεροπορικές Εταιρείες - σταδιακά και υπό όρους
- Λιμάνια για εξυπηρέτηση και κρουαζιερόπλοιων
- Υπηρεσίες εστίασης, εξυπηρέτηση και σε εσωτερικούς
- Ξενοδοχεία
- Θέατρα και σινεμά ανοιχτού χώρου
- Γυμναστήρια
- Καλοκαιρινά προγράμματα σχολών ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
 
Φάση 4η: 14 Ιουλίου και μετά
- Θέατρα και σινεμά κλειστού χώρου
- Φεστιβάλ και Συναυλίες
- Καζίνο
- Παιδότοποι σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανακοίνωσε χαλαρώσεις με εκπλήξεις η Κυβέρνηση-Αίρονται πιο νωρίς τα μέτρα

Δειτε Επισης

Μίλησε σαν πολιτικός, έριξε νερό στον μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης ο Αγγελίδης
Επισήμανε την αρτιότητα του ΚΣΕΔ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης-«Αποτελεί κέντρο αριστείας στην περιοχή»
Ανησυχία Ερτουγρούλογλου για ένταξη ΚΔ στη ζώνη Σένγκεν
Κατηγόρησε τον Σάββα Αγγελίδη ότι έριξε λάδι στη φωτιά η ΕΔΕΚ-«Οι θεσμοί επιβάλλεται να εγκαταλείψουν την έπαρση»
Τη διάνοιξη διόδου Πυροΐου συζήτησε με Ολγκίν ο Δήμαρχος Αθηένου-Της παρέδωσε επιστολή για την κατάσταση στη περιοχή
Αισιόδοξο το μήνυμα της ExxonMobil για το Πήγασος 1-«Άρχισε να μαζεύεται ποσότητα εμπορεύσιμη»
Μάρτιο 2026 θα δοθεί το χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση Βασιλικού-Μέχρι τον Οκτώβριο η πιστοποίηση «Προμηθέα»
Πυροδότησε το κλίμα ο Αγγελίδης, νέα ριπή από κόμματα που εμμένουν σε παραίτηση-«Απειλή για τη δικαιοσύνη είναι ο ίδιος»
Μαίνεται η κόντρα Αννίτας και Οδυσσέα με φόντο το χαστούκι του ΕΔΑΔ-«Επανέφερε την προσέγγιση ''το κόμμα τζαι τα μάθκια σας''»
Απαντά σε Άλμα και Οδυσσέα ο ΔΗΣΥ-«Θυμίζει γιατί κρίθηκε ακατάλληλος να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον»