Έρευνες στο σύνδεσμο κομμωτών για την κομπίνα, ανακρίνεται ο Δημητρίου

Στο σύνδεσμο κομμωτών, στον οποίο παραχωρήθηκαν δωρεάν χιλιάδες χειρουργικές μάσκες, εστιάζονται οι έρευνες της Αστυνομίας σε σχέση με την πώληση 16.000 τέτοιων μασκών σε φαρμακευτική εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σάλος με τη σύλληψη του προέδρου εγγραφής κομμωτών-Πώς αποκαλύφθηκε η κομπίνα με τις μάσκες

Για την υπόθεση συνελήφθηκαν και τέθηκαν χθες υπό οκταήμερη προσωποκράτηση ο 55χρονος πρόεδρος του συμβουλίου εγγραφής κομμωτών και κουρείων, Σταύρος Δημητρίου καθώς και ο γαμπρός του, 27 ετών, οι οποίοι συνεχίζουν ν’ ανακρίνονται, με τις έρευνες να στρέφονται στο σύνδεσμο κομμτών.
 
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν αποκλείεται οι 16.000 χειρουργικές μάσκες που πωλήθηκαν σε φαρμακευτική εταιρεία έναντι συνολικού ποσού 5,920 ευρώ, ν’ αποτελούν μέρος των περίπου 60 χιλιάδων χειρουργικών μασκών που η Κυπριακή Δημοκρατία εισήγαγε και παραχώρησε δωρεάν στον συγκεκριμένο επαγγελματικό σύνδεσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρωτοφανής κλοπή με μάσκες που έφτασαν από Κίνα-Χειροπέδες σε γαμπρό και πεθερό

Ήδη κάποια πρόσωπα έχουν κληθεί για κατάθεση, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα, σε μια προσπάθεια διαλεύκανσης της σοβαρής αυτής υπόθεσης, η οποία αφορά τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της κλοπής, της απάτης, της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, της παραβίασης του περί λοιμοκάθαρσης νόμου καθώς και αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
 
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση προέκυψε έπειτα από καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία από το Υπουργείο Υγείας, όταν εντοπίστηκαν να πωλούνται σε φαρμακεία της Λευκωσίας οι συγκεκριμένου τύπου χειρουργικές μάσκες, τις οποίες εισήγαγε η Κυπριακή Δημοκρατία με σκοπό να παραχωρηθούν δωρεάν σε διάφορους οργανισμούς, για προστασία των εργαζομένων από τον COVID-19.
 
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως όλα παραμένουν ανοικτά σε σχέση με την υπόθεση, που βρίσκεται στα αρχικά στάδια διερεύνησης της, και δεν αποκλείεται να προκύψουν στοιχεία που να εμπλέκουν περισσότερα πρόσωπα.
Πηγή:ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Στις 9 Σεπτεμβρίου η υποβολή ενδιαφέροντος για τις βουλευτικές στο ΔΗΣΥ-Συζητήθηκε προγραμματισμός και στρατηγική
Καταζητούνται ο 32χρονος Ηλίας και η 29χρονη Θέκλα για διάρρηξη και κλοπή στη Λάρνακα (pics)
Χειροπέδες σε ανήλικο για τη ληστεία 52χρονου στις Φοινικούδες
Ξεκάθαρος ο Παπαναστασίου-Η επέκταση της εμπορίας ρύπων δεν θα έχει άμεσες επιπτώσεις
Χρειάζεται χρόνος για αξιοποίηση του κοιτάσματος «Πήγασος»-Αναμένεται επιβεβαιωτική γεώτρηση
Πάνω από 3.000 οι αιτήσεις Σύρων για επαναπατρισμό-Εφαρμόζει μέτρα για τα προβλήματα με μετανάστες το Υφυπουργείο
Έρχονται αυξήσεις 3% στο ρεύμα-Από την επόμενη διμηνία θα εμφανιστεί στους λογαριασμούς
Χαμηλές προσδοκίες Στεφάνου για την συνάντηση στη Νέα Υόρκη-«Να προσέλθουμε με καλή θέληση»
Στο κελίο για έξι μέρες ο 38χρονος για την απόπειρα εμπρησμού στη Λάρνακα
Άφησε ανοιχτό παράθυρο για ποινική κατά πρώην υπουργού και Γ.Δ του Μεταφορών η Ερευνητική-Φόντο η εγκύκλιος του 2017