Σάλος με τη σύλληψη του προέδρου εγγραφής κομμωτών-Πώς αποκαλύφθηκε η κομπίνα με τις μάσκες

Στα βαθιά μπαίνουν οι έρευνες του ΤΑΕ Λεμεσού αναφορικά με την πρωτοφανή υπόθεση πώλησης μασκών που το Υπουργείο Υγείας διέθεσε δωρεάν σε διαφορές επαγγελματικές οργανώσεις για να διαθέσουν με τη σειρά τους στα μέλη τους.
 
Όπως είχε αναφέρει ο REPORTER, πρόκειται για 27χρονο και 55χρονο, γαμπρό και πεθερό, στα ίχνη των οποίων έφτασε η Αστυνομία μετά τις καταγγελίες του Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών. Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί ότι ο 55χρονος ύποπτος, είναι ο πρόεδρος του συμβουλίου εγγραφής κομμωτών και κουρείων, Σταύρος Δημητρίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρωτοφανής κλοπή με μάσκες που έφτασαν από Κίνα-Χειροπέδες σε γαμπρό και πεθερό
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείου Υγείας παρέδωσε εξήντα χιλιάδες μάσκες ώστε να διατεθούν στα μέλη του Συνδέσμου οι οποίοι αναμένεται να ανοίξουν την ερχόμενη Πέμπτη με την εφαρμογή της δεύτερης φάσης των μέτρων χαλαρώσεων.
 
Τα αδικήματα διαπράχθηκαν σε Λεμεσό και Λευκωσία, με τις έρευνες της Αστυνομίας να στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση, ενώ αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννη Σωτηριάδη, οι δύο οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησής τους για οκτώ ημέρες για διευκόλυνση των αστυνομικών ανακρίσεων.
 
Η υπόθεση βγήκε στην επιφάνεια μετά από καταγγελία που έκανε στην Αστυνομία ο διευθυντής των υπηρεσιών υγείας του Υπουργείου Υγείας, στην οποία αναφερόταν ότι οι μάσκες συγκεκριμένου τύπου που εισήγαγε η Κυπριακή Δημοκρατία με σκοπό να παραχωρηθούν δωρεάν σε ημικρατικούς και δημόσιους οργανισμούς αλλά και άλλους φορείς, βρέθηκαν να πωλούνται σε φαρμακεία στη Λευκωσία.
 
Αμέσως μετά η Αστυνομία προχώρησε στις σχετικές έρευνες και ανακρίσεις, έπειτα από τις οποίες προέκυψε μαρτυρία, ότι ο 27χρονος στις 12 Μαΐου προχώρησε στην προμήθεια 16 χιλιάδων μασκών του συγκεκριμένου τύπου σε συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία στη Λεμεσό, έναντι της τιμής των 37 σεντ έκαστη, δηλαδή στο ποσό των πέντε χιλιάδων 920 ευρώ.
 
Η συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία, εξέδωσε τιμολόγιο σε σχέση με την αγορά, ενώ υπέδειξε τον 27χρονο ως τον προμηθευτή. Μετά την εξασφάλιση της συγκεκριμένης μαρτυρίας εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και έρευνας για τα δύο πρόσωπα.
 
Κατά τις έρευνες στην οικία του 27χρονου εντοπίστηκε ποσότητα μασκών του συγκεκριμένου τύπου από αυτές που εισήγαγε η Δημοκρατία.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, γαμπρός και πεθερός δίνουν κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται. Συγκεκριμένα ο 27χρονος ανέφερε στους ανακριτές πως δεν γνωρίζει πως βρέθηκαν στην κατοχή τους οι μάσκες, ενώ ο 55χρονος απάντησε πως οι μάσκες είναι δικές του αλλά δεν θυμάται από που τις βρήκε.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν και άλλες συλλήψεις.

*Σημειώνεται πως ο πρόεδρος εγγραφής κομμωτών συνελήφθη ως ύποπτος για τα υπό διερεύνηση αδικήματα και δεν είναι κατηγορούμενος, ενώ το άρθρο είναι βασισμένο στις έρευνες της Αστυνομίας, χωρίς να υιοθετείται οτιδήποτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ψάχνει 38χρονο για διαρρήξεις κατοικιών και κλοπές η Αστυνομία στη Λεμεσό (pic)
Απόπειρα φόνου διερευνά η Αστυνομία για τους πυροβολισμούς κατά 31χρονου-Καταζητείται 33χρονος
Το φρικτό τέλος Ουκρανής δημοσιογράφου από Ρώσους-Της έβγαλαν τα μάτια, τον εγκέφαλο και τον λάρυγγα
Καταζητείται 43χρονος στην Πάφο για σοβαρά αδικήματα-Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του (pic)
Την Παρασκευή καταθέτει πρόταση για την προεδρία της ΕΔΕΚ ο Ευσταθίου-«Θα ανοίξουμε δρόμο για όλους»
Από ομοεθνείς του 23χρονου η επίθεση κατά του ντελιβερά στη Λεμεσό
Καταγγελία δωδεκάχρονης για απαγωγή και προσπάθεια σεξουαλικής παρενόχλησης-Μία σύλληψη
Παρανάλωμα του πυρός όχημα στην Πάφο, ζημιές στο μπροστινό μέρος
Νέα επίθεση σε ντελιβερά-Τον χτύπησαν με μπαστούνι του γκολφ και τον έστειλαν στο νοσοκομείο
Στο νοσοκομείο 31χρονος που τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμούς-Κατήγγειλε ότι τον λήστεψαν