Στα 9 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, 162 οι νεκροί

Στην γραπτή ενημέρωση του Σαββάτου, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 9 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2819, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.
 
Από αυτά, 613 (21.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1455 (51.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
23 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. 10 (43.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 95.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
 
Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 162 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 45 ήταν γυναίκες (27.8%) και οι υπόλοιποι άνδρες.
 
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 93.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
 
Έχουν συνολικά ελεγχθεί 126283 κλινικά δείγματα.
 
162 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα
Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι δύο γυναίκες που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο «ΝΙΜΤΣ» κατέληξαν πριν λίγες ώρες. Με τους νεκρούς στην Ελλάδα να ανέρχονται σε 162. Ο πρώτος θάνατος αφορά μια γυναίκα 92 ετών η οποία έπασχε από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και ήταν αιμοκαθαρόμενη. Κατέληξε χθες βράδυ (15/5) στις 22:50.
 
Ο δεύτερος χρονικά θάνατος αφορά μια 84χρονη η οποία έχασε τη μάχη στις 06:45 σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και η 84χρονη είχε επιβαρυμένο ιστορικό, καθώς από έπασχε από σκχαρώδη διαβήτη, Πάρκινσον, αρτιριακή υπέρταση και χρόνια νεφρική νόσο.
 
Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Στο Βατικανό ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα για την κηδεία του πάπα Φραγκίσκου
Πέθανε ο Νίκος Παλαιοκώστας, αδελφός και συνεργός του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα
Είχε επισκεφτεί το Ντουμπάι λίγες ημέρες πριν δολοφονηθεί ο Μουσχούρης-Στο μικροσκόπιο οι επαφές του
«Αιφνίδια αστοχία υλικού, υπέστη εγκαύματα δεύτερου βαθμού»-Πώς πήρε φωτιά ο ασθενής στο «Αλεξάνδρα»
Απορρίφθηκε και το δεύτερο αίτημα εκταφής θύματος των Τεμπών από τον εφέτη ανακριτή
Ασθενής πήρε φωτιά στη διάρκεια χειρουργείου στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»-Διατάχθηκε έρευνα
«Πέντε λεπτά πριν περνούσα από το διαγνωστικό κέντρο»-Σοκάρει μαρτυρία για την εκτέλεση στο Χαλάνδρι
Ζητούν και τα ρέστα... Γονιός μήνυσε τον γιο της 85χρονης που της πέταξαν βαρελότα για το βίντεο που ανήρτησε
Πάνω από 40 κάλυκες στο σημείο της ενέδρας-Οι δράστες πυροβολούσαν εναλλάξ
Πώς συνέβη η τραγωδία στου Ρέντη με θύμα τη 12χρονη-Είχε σκοτωθεί ο αδερφός της σε ανάλογο δυστύχημα