Θα φτάσει παντού ταυτόχρονα το πιθανό εμβόλιο για COVID-19 διαβεβαιώνει η Sanofi

Η εταιρεία Sanofi θα φροντίσει ώστε ένα πιθανό εμβόλιο κατά της ασθένειας COVID-19, εφόσον εγκριθεί, να φτάσει ταυτόχρονα σε κάθε περιοχή του κόσμου, υποσχέθηκε o Πρόεδρος της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας.

"Δεν θα υπάρξει καμία ιδιαίτερη προτίμηση προς καμία χώρα", τόνισε ο Σερζ Ουάινμπεργκ μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι France 2. "Είμαστε οργανωμένοι με πολλές μονάδες παραγωγής. Κάποιες από αυτές είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά ακόμη περισσότερες βρίσκονται στην Ευρώπη και τη Γαλλία", εξήγησε.

Η Sanofi διαθέτει 73 μονάδες σε 32 χώρες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο για την ασθένεια COVID-19 που προκαλείται από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πολ Χάντσον δήλωσε νωρίτερα ότι είναι ζωτικής σημασίας να φτάσει το πιθανό εμβόλιο σε κάθε γωνιά του κόσμου, αφού προηγουμένως προκάλεσε εκνευρισμό στη γαλλική κυβέρνηση, όταν είπε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις ΗΠΑ.

"Τα σχόλια του διευθύνοντος συμβούλου μας παραποιήθηκαν. Θεωρούμε τα εμβόλια κοινό αγαθό", είπε ο Ουάινμπεργκ.

Δειτε Επισης

Νέα πρότυπα ΕΕ για ηλεκτρικές συσκευές για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση λογαριασμών
Νέα απάτη με δήθεν επενδύσεις-Παρουσιάζουν βίντεο με επώνυμα πρόσωπα
Πώς από ένα κουτί τσιγάρα έφθασαν στην εξιχνίαση δολοφονίας 48 χρόνια μετά
Αιματηρή διάρρηξη μέρα μεσημέρι στη Δευτερά-Τραυματίστηκε ο ένοικος, έρευνες για τις συνθήκες
Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος του ΔΣ του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, Πέτρος Μιχαηλίδης
Ικανοποίηση κτηματομεσιτών για την καταδίκη των Ουγγαρέζων για σφετερισμό-«Τέτοιες πράξεις δεν μένουν ατιμώρητες»
Απέσυρε την ποινική δίωξη Νεκτάριου για τα έργα οικοδομής στην Μονή ο Εισαγγελέας-Χαιρετίζει με... καρφιά η υπεράσπιση
Σεβασμός ΟΚΥπΥ στους νοσηλευτές-«Εργαζόμαστε για ένα σύστημα υγείας που τους ενισχύει»
Δύο καταδίκες για εμπορία προσώπων πίσω από υποθέσεις επαιτείας-Οργανωμένο έγκλημα βλέπει η Βουλή
Με δύο μάρτυρες συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση Al Jazeera-Ορίζοντας ο Ιούνιος για ολοκλήρωση της υπόθεσης