Διαψεύδει τα περί υπογραφής συμφωνίας με Τουρκία το Ισραήλ

Η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Άγκυρα διαψεύδει τα περί υπογραφής συμφωνίας θαλάσσιας δικαιοδοσίας με την Τουρκία όπως υποστηρίζεται σε δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου. 

Με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο τουίτερ, η ισραηλινή πρεσβεία αναφέρει συγκεκριμένα ότι “απαντώντας σε ένα αριθμό αβάσιμων δημοσιευμάτων σχετικά με την πρόθεση του Ισραήλ να υπογράψει με την Τουρκία συμφωνία θαλάσσιας δικαιοδοσίας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι αυτές οι αναφορές αποτελούν απλώς ισχυρισμούς που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”. 

Η Γενί Σαφάκ έγραψε χθες ότι το Ισραήλ δεν συμμετείχε στην κοινή διακήρυξη της πενταμερούς και ότι άρχισε να αντιλαμβάνεται πως ο μόνος δρόμος για μεταφορά του φυσικού αερίου της ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη είναι μέσω της Τουρκίας. 

Εξάλλου σε δηλώσεις του στη Γενί Σαφάκ, ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου Γκιουργκάν Κουμπάρογλου χαρακτηρίζει παράξενη την κοινή διακήρυξη της πενταμερούς, επισημαίνοντας πς το ότι Ισραήλ και Ιταλία δεν πείστηκαν να υπογράψουν την κοινή διακήρυξη συμμετέχοντας στο "αντι-τουρκικό μέτωπο" αποτελεί δείγμα ότι το θέατρο με τον αγωγό EastMed έλαβε τέλος.

Ο Τούρκος καθηγητής υποστήριξε ότι θα είναι προς όφελος και της Τουρκίας και του Ισραήλ η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η επόμενη μέρα της συμφωνίας ΗΠΑ και Κίνας για τους δασμούς-Ερωτηματικό οι σπάνιες γαίες
ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν σε εμπορικό μορατόριουμ 90 ημερών-Ρίχνουν τους δασμούς κατά 115%
Ανακοίνωσε τη διάλυσή του και το τέλος του ένοπλου αγώνα κατά της Τουρκίας το ΡΚΚ
Διάψευση πως ο Μακρόν έκανε κοκαΐνη με τον Μερτς στο τρένο για Κίεβο-Τα βίντεο που προκάλεσαν θεωρίες συνωμοσίας
Λεωφορείο που μετέφερε 70 βουδιστές προσκυνητές συνετρίβη σε χαράδρα στη Σρι Λάνκα-Τουλάχιστον 21 νεκροί
Το Ισραήλ επιτέθηκε σε λιμάνι της Υεμένης-Διαψεύδουν οι Χούθι
Σοβαρές και ενθαρρυντικές χαρακτηρίζουν τις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης ΗΠΑ και Ιράν
Ζελενσκι: Θα πάω την Πέμπτη στην Τουρκία, περιμένουμε πλήρη και γενική κατάπαυση πυρός
ΗΠΑ: Το Πεκίνο πρόθυμο για τον επαναπροσδιορισμό διμερών εμπορικών σχέσεων
Διαφωνίες για Γάζα και Ιράν δυσκολεύουν την σχέση του Τραμπ με τον Νετανιάχου