Η σταθεροποίηση και η πρακτική της Κύπρου που πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλοι

Σταθεροποίηση παρουσιάζουν τα κρούσματα της covid-19 στην Ευρώπη με τους θανάτους να έχουν μειωθεί κάτι που προκαλεί ανακουφιση. Ωστόσο, οι αρμόδιοι φορείς συνεχίζουν με δραματικές εκκλήσεις να καλούν τον κόσμο να μην εφησυχάζει και να τηρεί ευλαβικά τα μέτρα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ LIVE: Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα-Μία εβδομάδα για τη β' φάση χαλάρωσης

Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης άρουν σταδιακά, το ένα μετά το άλλο τα περιοριστικά μέτρα. Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση η Επίτροπος Υγείας της Ε.Ε Στέλλα Κυριακίδου αναφέρθηκε στις χθεσινές συστάσεις της Κομισιόν αναφέροντας πως όλες οι χώρες θα πρέπει να κάνουν ιχνηλάτηση επαφών, όπως κάνει η Κύπρος προκειμένου να μην τους ξεφύγει ο ιός.

«Πρέπει να υπάρχει, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό  ιχνηλάτηση και πολλά τεστ και πρέπει να είναι έτοιμα τα συστήματα υγείας της κάθε χώρας. Στην αρχή, όταν ξεκίνησε αυτή η πανδημία, υπήρχε η αντίληψη ότι μπορούσε κάθε κράτος μέλος να τα βγάλει κάποιος πέραν μόνο του. Αυτό όμως πολύ σύντομα άλλαξε και τώρα υπάρχει στενή επαφή και συνεργασία.

Ο μόνος τρόπος να το περιορίσουμε είναι να έχουμε σε κάθε χώρα σύστημα ανίχνευσης. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι οικονομίες έχουν πιεστεί αλλά η χαλάρωση των μέτρων δεν μπορεί να γίνει σε βάρος της δημόσιας υγείας. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι δεν μπορεί να είμαστε όπως πριν. Είναι σημαντικό να έχουμε τουρισμό και να λειτουργήσουν οι οικονομίες αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει σταδιακά. Ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε είναι να γίνεται άμεσα ο εντοπισμός των κρουσμάτων. Πρέπει όλες οι χώρες να κάνουν αυτό που γίνεται στην Κύπρο. Να κάνουν ιχνηλάτηση και πολλά τεστ για να μην ξεφύγουν κρούσματα».

Η Στέλλα Κυριακίδου υπέδειξε πως δεν είναι κυπριακό φαινόμενο η χαλάρωση του κόσμου, που δεν τηρεί τόσο αυστηρά τα μέτρα.

«Δεν είναι μόνο στην Κύπρο που χαλάρωσε ο κόσμος. Το βλέπουμε και σε άλλα κράτη μέλη.  Η Κύπρος, προχωρά με μεγάλη προσοχή στην άρση των μέτρων. Δεν θα μπορούσαν να μείνουν κλειστές οι κοινωνίες. Πρέπει, όμως να γίνει με προσοχή και ακολουθώντας τις κατευθυντήριες γραμμές. Για να μην επιστρέψουμε σε πιο αυστηρά μέτρα θα  πρέπει οι πολίτες να τηρούν αυστηρά αυτά που εισηγείται το Υπουργοί Υγείας.

Γίνεται τεράστια προσπάθεια και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε εάν όλοι αντιληφθούμε ότι ο ιός κυκλοφορεί αναμεσά μας. Η καθημερινότητα αυτή, θα είναι μαζί μας για αρκετό καιρό».
Η Επίτροπος Υγείας της Ευρωπαικής Ένωσης, εξέφρασε την αισιοδοξία της για την πορεία της πανδημίας.

«Στην αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας, προκύπτουν καθημερινά και νέα προβλήματα αλλά είμαι αισιόδοξη ότι μπορούμε να πετύχουμε. Ήδη με τις θυσίες των πολιτών, έχουμε σταθεροποίηση των κρουσμάτων και μείωση των θανάτων στην Ε.Ε.

Δεν μπορούμε να βάλουμε χρονικά περιθώρια για τη λήξη της πανδημίας. Είναι αδύνατο να γίνουν προβλέψεις. Ακολουθώντας αυστηρά, όμως όλες τις οδηγίες θα προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο», ανέφερε καταλήγοντας η κ. Κυριακίδου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στην κλήρωση του Τζόκερ
Δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο στη Βουλή των Ελλήνων-Λήξη συναγερμού
Με αναφορές στις κυπρογενείς υποχρεώσεις της Τουρκίας η ομιλία Αννίτας στο ΕΛΚ
Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τους πυροβολισμούς σε κομμωτήριο της Σουηδίας
Απάτη στο όνομα του δημάρχου Λευκωσίας-Προειδοποιεί για ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος καυγάς και ξυλοδαρμοί σε κρουαζιερόπλοιο στο Τέξας-Αποκλείστηκαν διά βίου επιβάτες από ταξίδια
Κίνηση ματ από Κωστή Ευσταθίου-Ανακοινώνει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΔΕΚ
Ξεκάθαρη η Φον Ντερ Λάιεν για την άμυνα της Ε.Ε.-«Η απειλή της Ρωσίας δε θα εκλείψει»
Τηλεφώνημα για βόμβα στην Βουλή της Ελλάδας
Έτσι ξυλοκόπησαν επιχειρηματία σε εστιατόριο στη Γλυφάδα-Έβγαλαν όπλο για να υπογράψει ότι δεν οφείλουν ούτε 1 ευρώ