«Όχι» σε 24 κατηγορίες απάντησε ο Μαμαλικόπουλος-Ένσταση επί του κατηγορητηρίου

Εκ νέου ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας οδηγήθηκε ο ισοβίτης Δημήτρης Μαμαλικόπουλος ο οποίος κατηγορείται για την τετραπλή απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το βράδυ στις 16 Φεβρουαρίου 2020 στην Αγία Νάπα, έπειτα από την οποία τραυματίστηκαν τέσσερις θαμώνες καφετέριας αλλά στόχος ήταν γνωστός επιχειρηματίας, καθώς και για την απόπειρα φόνου εναντίον του Κωνσταντίνου Χαραλάμπους άλλως «Μαύρος», που διαπράχθηκε το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου 2019, έξω από την πολυκατοικία που διαμένει ο 37χρονος.
 
Κατά τη σημερινή διαδικασία αντικαταστάθηκε ο ένας εκ των προέδρων του Δικαστηρίου ο οποίος ζήτησε εξαίρεση, αφού ο αδελφός του είναι μάρτυρας κατηγορίας. Ακολούθως η κατηγορούσα Αρχή απήγγειλε 24 κατηγορίες στον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο ο οποίος απάντησε σε όλες μη παραδοχή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρχίζει η δεύτερη... παρτίδα του «Μαμ», βασικός του αντίπαλος ο «Χάμπουργκερ»
 
Στη συνέχεια, εκπροσωπώντας ο ίδιος τον εαυτό του αφού ο δικηγόρος του Ιωάννης Λαλιάς βρίσκεται εγκλωβισμένος στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού, ανέπτυξε τους λόγους της ένστασης του που καταχώρησε κατά την προηγούμενη διαδικασία, με το Δικαστήριο να τους απορρίπτει. 
 
Μεταξύ άλλων ο Μαμαλικόπουλος έφερε ένσταση επί του κατηγορητηρίου, ζητώντας να διαχωριστούν οι τρεις υποθέσεις. Συγκεκριμένα στους λόγους έφεσης ανέφερε: 

1. Το κατηγορητήριο είναι αβάσιμο και αστήριχτο, καταχρηστικό και προϊόν κακής πίστεως
 
2. Το κατηγορητήριο  είναι προϊόν αντικανονικής, παράτυπης και άδικης διαδικασίας η οποία παραβιάζει τις Αρχές που συνιστούν την έννοια της Δίκαιης Δίκης
 
3. Το κατηγορητήριο είναι παράτυπο και/ή αντικανονικό και/ή ελλιπές και/ή ελαττωματικό και/ή άκυρο και δεν εδράζεται στο ορθό νομικό υπόβαθρο, και συγκεκριμένα στον  περί Ποινικής Δικονομίας Νόμο( ΚΕΦ 155)και τον Ποινικό Κώδικα
 
4. Το κατηγορητήριο είναι αντίθετο με την υπάρχουσα Νομολογία και δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Νόμου και της Νομολογίας για την σώρευση των διαφορετικών κατηγοριών στο ίδιο κατηγορητήριο διότι δεν εξυπηρετούνται οι σκοποί της δικαιοσύνης κατ άρθρο 40 παρ 2 του περί Ποινικής Δικονομίας Νόμου( κεφ155)
 
5. Δεν έχει καταδειχθεί η ύπαρξη καλού λόγου ή και βάσιμου λόγου ώστε να δικαιολογείται η παραπομπή με το προσβαλλόμενο κατηγορητήριο
 
6. Η προσκόμιση μόνης  της  μαρτυρίας του συγκατηγορουμένου δεν είναι το ενδεδειγμένο νομικό μέτρο για την απόδειξη ενοχής του κατηγορουμένου ούτε υπάρχουν άλλες αντικειμενικές και αδιάσειστες μαρτυρίες εναντίον του κατηγορουμένου
 
7. Το κατηγορητήριο στηρίζεται σε μόνη την μαρτυρία του συγκατηγορουμένου και αποτελεί κατάχρηση διαδικασίας, η οποία μαρτυρία είναι κακόπιστη, αδικαιολόγητη, εκδικητική και επιδιώκει αλλότριους σκοπούς.
 
Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις έξι Ιουλίου.
 
Βασικός μάρτυρας κατηγορίας ο «Χάμπουργκερ»
Βασικός μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του Μαμαλικόπουλου, είναι ο συγκατηγορούμενος του, Χαράλαμπος Χρυσάνθου άλλως «Χάμπουργκερ», ο οποίος ωστόσο δικάζεται ξεχωριστά, καθώς από τη μια οι ανακριτές δεν θέλουν να έρχεται σε επαφή με τον ισοβίτη και από την άλλη θα ακολουθήσει διαφορετική γραμμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το νέο συμβόλαιο θανάτου, ο καταπατημένος «νόμος» και οι παράπλευρες απώλειες

Σημειώνεται πως ο «Χάμπουργκερ» δεν κρατείται στις Κεντρικές Φυλακές αλλά σε ειδικό χώρο της Αστυνομίας, όπου κρατούνται οι υπό προστασία μάρτυρες.   

Ο «Χάμπουργκερ» είναι το πρόσωπο που πάτησε την σκανδάλη και στα δύο εγκλήματα, ενώ συνελήφθη μετά την απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα, καθώς το DNA του εντοπίστηκε στο όπλο που είχε πετάξει σε μουσείο, που βρίσκεται περίπου 150 μέτρα μακριά από την καφετέρια, όπου διαπράχθηκε η απόπειρα φόνου.

Ανακρινόμενος ο 38χρονος κατονόμασε τον Μαμαλικόπουλο ως το πρόσωπο που του ανάθεσε την δολοφονία, που του έδινε οδηγίες και πληροφορίες μέσω τηλεφώνου και εφαρμογή, αυτός που διευθέτησε την προκαταβολική πληρωμή του, όπως επίσης και την παραλαβή των πυροβόλων όπλων που χρησιμοποίησε, μέσω τρίτου προσώπου που δεν εντοπίστηκε. Παράλληλα, έδωσε λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης του πριν, κατά και μετά την διάπραξη του εγκλήματος, όπως και για τις τοποθεσίες που είχε πετάξει τα όπλα, ενώ ισχυρίστηκε πως ο ισοβίτης τον πλήρωσε με ναρκωτικά για την απόπειρα φόνου κατά του «Μαύρου».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ομερτά που έσπασε, οι επαφές μέσω εφαρμογής και η μαρτυρία που εμπλέκει «Μαμ»

Στο μεταξύ, με βάση τα όσα είχαν ακουστεί ενώπιον Δικαστηρίου, πίσω από τον «Μαμ», στο σενάριο της εμπλοκής του, κρύβονταν και άλλα πρόσωπα, αφού ο ισοβίτης, αν και βρισκόταν στις Κεντρικές Φυλακές, γνώριζε για τις διακινήσεις των στόχων και απέστελλε φωτογραφίες στον «Χάμπουρκερ», ενώ τρίτο πρόσωπο είχε διευθετήσει να μεταφέρει τον οπλισμό σε συγκεκριμένο χώρο, ώστε να τον παραλάβει ο επίδοξος εκτελεστής. 

Ωστόσο, από τις έρευνες δεν εντοπίστηκε ούτε το τρίτο πρόσωπο, ούτε οποιαδήποτε άλλα πρόσωπα. 

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στην κλήρωση του Τζόκερ
Δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο στη Βουλή των Ελλήνων-Λήξη συναγερμού
Με αναφορές στις κυπρογενείς υποχρεώσεις της Τουρκίας η ομιλία Αννίτας στο ΕΛΚ
Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τους πυροβολισμούς σε κομμωτήριο της Σουηδίας
Απάτη στο όνομα του δημάρχου Λευκωσίας-Προειδοποιεί για ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος καυγάς και ξυλοδαρμοί σε κρουαζιερόπλοιο στο Τέξας-Αποκλείστηκαν διά βίου επιβάτες από ταξίδια
Κίνηση ματ από Κωστή Ευσταθίου-Ανακοινώνει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΔΕΚ
Ξεκάθαρη η Φον Ντερ Λάιεν για την άμυνα της Ε.Ε.-«Η απειλή της Ρωσίας δε θα εκλείψει»
Τηλεφώνημα για βόμβα στην Βουλή της Ελλάδας
Έτσι ξυλοκόπησαν επιχειρηματία σε εστιατόριο στη Γλυφάδα-Έβγαλαν όπλο για να υπογράψει ότι δεν οφείλουν ούτε 1 ευρώ