Τι ισχύει με συναυλίες και φεστιβάλ και πότε θα επιτραπεί να ξεκινήσουν

Λίγο πριν την έναρξη της τέταρτης φάσης χαλάρωσης των μέτρων, θα αξιολογηθεί η κατάσταση για το κατά πόσον θα επιτραπούν τα φεστιβάλ και οι συναυλίες στη χώρα μας. 

Σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι, σύμφωνα με την πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα της Κύπρου από την πανδημία του νέου κορωνοιού (SARS-CoV-2), η διασπορά του ιού εντός της κοινότητας έχει μειωθεί καθοριστικά, αλλά ο κίνδυνος εστιακής αναζωπύρωσης είναι πάντοτε υπαρκτός, όπως και η πιθανότητα εμφάνισης νέου επιδημικού κύματος.

«H πανδημία δεν έχει λήξει και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε εγρήγορση και ετοιμότητα, διασφαλίζοντας ότι όλα τα μέτρα πρόληψης τηρούνται αυστηρά από όλους τους πολίτες και όλοι επιδεικνύουν την απαραίτητη κοινωνική υπευθυνότητα και σοβαρότητα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Με βάση τα πιο πάνω καθορίστηκε στρατηγική από τις αρμόδιες αρχές, για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί για αναχαίτηση της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού (SARS-CoV-2) και ετοιμάστηκε χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της σε τέσσερις διαφορετικές φάσεις. Σύμφωνα με τη Στρατηγική αυτή η αποκλιμάκωση των μέτρων θα προσαρμόζεται, στη βάση των επιδημιολογικών δεδομένων της Κύπρου και σε συνάρτηση με τα δεδομένα των άλλων χωρών, ούτως ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με την Στρατηγική, η οργάνωση συναυλιών και φεστιβάλ θα επιτρέπεται κατά την τελευταία φάση αποκλιμάκωσης, δηλαδή μετά τις 14 Ιουλίου. Σημειώνεται ότι λόγω του γεγονότος ότι στις εκδηλώσεις αυτές συγκεντρώνονται εκατοντάδες/χιλιάδες πολίτες και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι μεγάλος, η πραγματοποίηση τους για φέτος θα επαναξιολογηθεί λίγο πριν την έναρξη της 4ης φάσης ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εντοπίζει σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα αξιολόγησης αναπηρίας η Επιτροπή Εργασίας-Ζητούν κώδικα δεοντολογίας
Εντόπισε προβλήματα και ανάγκη εκπαίδευσης σε στέγες ηλικιωμένων η Λοττίδου-Ζητά ρύθμιση μέσω Νομοσχεδίου
Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ για... βάπτισμα ξένων γεωργικών προϊόντων σε εγχώρια-Ψάχνουν λύσεις οι Αρχές
Τέσσερις στους δέκα πιστεύουν σε επιχειρηματικές ευκαιρίες-Φοβούνται το ρίσκο οι μισοί
Ολοκληρώθηκε η συζήτηση κανονισμών για διαχείριση τ/κ περιουσιών-«Αν δεν υπάρξει μοριοδότηση ποτέ δεν θα λυθεί το πρόβλημα»
Λειτουργούν ιατρεία Ταχείας Διακίνησης στα ΤΑΕΠ των ΓΝ Λευκωσίας και Πάφου-«Λιγότερη αναμονή, περισσότερη φροντίδα»
Επανέρχεται με προτάσεις για επίλυση του υδατικού ο ΔΗΣΥ-«Να μην φτάσουμε στην ημέρα μηδέν»
Υπεράντληση νερού από τα φράγματα, κενά και καθυστερήσεις στη διαχείριση του υδατικού διαπιστώνει η Ελεγκτική
Βροχές και σκόνη στο καιρικό μενού-Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
Ανατρέπουν την κατάσταση τα σωματεία για τις οφειλές-Αγωνία για τις τελικές αποφάσεις με φόντο τα κριτήρια