Επιμένουν στην συνέχιση των παράνομων ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ οι Τούρκοι

Η συμφωνία με τη Λιβύη ενίσχυσε την παρουσία της Τουρκίας στη Μεσόγειο υποστηρίζει ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, και δηλώνει πως μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες αδειοδότησης θα ξεκινήσουν σεισμικές έρευνες.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Μιλιέτ, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι “θα συνεχίσουμε τα προγράμματά μας στις δικές μας περιοχές σύμφωνα με τις άδειες που έχουν ληφθεί τόσο από την ‘τδβκ’ όσο και από την Τουρκική Δημοκρατία”.

Υποστήριξε ότι “αυτές οι δραστηριότητες είναι χρονοβόρες” και πως “στην περίπτωση που διακοπούν και ξεκινήσουν ξανά τότε θα υπάρξει καθυστέρηση τουλάχιστον μερικών χρόνων”. “Εμείς συνεχίζουμε το δικό μας πρόγραμμα χωρίς να χάνουμε χρόνο”, ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι “η συμφωνία με τη Λιβύη ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την παρουσία μας στην Μεσόγειο. Οι εργασίες αδειοδότησης στις δικές μας περιοχές δικαιοδοσίας συνεχίζονται. Μόλις γίνει αυτό θα ξεκινήσουμε σεισμικές έρευνες στην περιοχή”, ανέφερε.
 

Δειτε Επισης

Κόλαση πυρός στην Εύβοια-Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά (vids&pics)
Κυνηγούν τον... κανένα για να κερδίσουν τους πολίτες τα κόμματα-Πλήρης η απογοήτευση της κοινωνίας
Οι προεκτάσεις από το χαστούκι του ΕΔΑΔ, το ζήτημα του ανέλεγκτου του Εισαγγελέα και η πολιτική ευθύνη
Με ίσες αποστάσεις και αόριστες συστάσεις τα προσχέδια των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο
Υπό πίεση η Δικαιοσύνη... Παρενέργειες λόγω Βαρωσιώτου και ΕΔΑΔ, νομικά σφάλματα με διαφορετικό απόηχο
Η Χαμάς απάντησε θετικά στην πρόταση ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός 60 ημερών, με ανταλλαγή ομήρων
Επιμένει ο Τατάρ-Απηύθυνε έκκληση σε Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας για άρση της «απομόνωσης» Τ/κ
Σε αστυνομικούς σταθμούς οι έξι ανήλικοι για τα επεισόδια σε δομή-Αναζητούν χώρους διαμονής οι ΥΚΕ
Αναλαμβάνει την ευθύνη ο Αγγελίδης για το χαστούκι του ΕΔΑΔ αλλά... «Η έμπρακτη ανάληψη ευθύνης δεν συνάδει με την αποχώρησή μου»
Nordic Monitor: Η Τουρκία έστησε δίκτυο κατασκοπείας στην Ευρώπη με κονδύλια της ΕΕ