ΠΟΥ: Κρίσιμη η αργή, σταδιακή άρση των μέτρων απαγόρευσης

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε σήμερα πως «η αργή, σταδιακή άρση των μέτρων απαγόρευσης» είναι κρίσιμη, καθώς μια έξαρση νέων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη Νότια Κορέα και τη Γερμανία εγείρει παγκόσμια ανησυχία για ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων.
 
«Η άρση των lockdowns είναι και σύνθετη και δύσκολη», τόνισε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους στην διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας πως η Γερμανία, η Νότια Κορέα και η Κίνα είχαν θέσει σε ίσχυ όλα συστήματα για να απαντήσουν σε κάθε αναζωπύρωση του ιού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Ο Οργανισμός δεν έχει «εξουσιοδότηση» να προσκαλέσει την Ταϊβάν στην Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας (WHA)
 
Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο δικηγόρος του ΠΟΥ δήλωσε πως ο επικεφαλής του Οργανισμού Υγείας δεν έχει «εξουσιοδότηση» να προσκαλέσει την Ταϊβάν να συμμετάσχει στη συνέλευση του Οργανισμού την επόμενη εβδομάδα, προσθέτοντας ότι τα κράτη μέλη έχουν «αποκλίνουσες απόψεις» σχετικά με τη συμμετοχή του αυτοδιοικούμενου νησιού.
 
Ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος του ΠΟΥ, Στίβεν Σόλομον, είπε ότι μόνο τα κράτη μέλη του Οργανισμού μπορούν να αποφασίσουν ποια χώρα συμμετέχει στην Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας (WHA).
 
Η Ταϊβάν, με την ισχυρή στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει εντείνει τις πιέσεις της για να της επιτραπεί η συμμετοχή ως παρατηρητής στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας του οργάνου λήψης αποφάσεων του ΠΟΥ, προκαλώντας την οργή της Κίνας.
 
Η Κίνα επέπληξε σήμερα την Νέα Ζηλανδία για την υποστήριξή της στη συμμετοχή της Ταϊβάν στον ΠΟΥ, λέγοντας ότι η χώρα θα πρέπει να «σταματήσει να κάνει λανθασμένες δηλώσεις» για το θέμα για να αποφύγει την πρόκληση ζημιάς στις διμερείς σχέσεις.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Στο μυαλό του Πούτιν-Γιατί ανακοίνωσε τώρα την εκεχειρία των τριών ημερών
Τουλάχιστον 40 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας
Φως στα αίτια θανάτου του 17χρονου θα δώσει η νεκροτομή-Πάει Νομική Υπηρεσία ο φάκελος της υπόθεσης
Πώς περνούν οι καρδινάλιοι τις ημέρες τους πριν το Κονκλάβιο-Τα λικέρ από το μίνι μπαρ και τα κόλπα
WSJ: Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Φινλανδία-Ετοιμάζεται για σύγκρουση με το ΝΑΤΟ
Η εξήγηση πίσω από το σπάνιο ατμοσφαιρικό φαινόμενο που προκάλεσε μπλάκ άουτ σε Πορτογαλία και Ισπανία
Πρωτοφανές μπλακ άουτ παρέλυσε Ισπανία και Πορτογαλία-Πού έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση
Στους 65 οι νεκροί από τη φονική έκρηξη στο Μπαντάρ Αμπάς
Εντοπίστηκε η 16χρονη τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στη Λεμεσό
Συναγερμός στη Βαλτική-Η Γερμανία «σήκωσε» Eurofighter για να αναχαιτίσουν ρωσικό πολεμικό