Τρεις ασθενείς στο θάλαμο ύποπτων περιστατικών του νοσοκομείου Πάφου

Τρεις ασθενείς νοσηλεύονται στο Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου, σύμφωνα με τον Δρα Ιωσήφ Μουτήρη Επιστημονικό Διευθυντή για COVID-19 του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δρα Μουτήρης ανέφερε πως πρόκειται για 80χρονη Ε/κ , για 71χρονη επίσης Ε/κ και 74χρονο Βρετανό.
 
Τα τρία περιστατικά, όπως είπε, αρχικά διακομίσθηκαν στο Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας – Κέντρο Διαλογής του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου  και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών με συμπτώματα αναπνευστικού - δύσπνοιας και εμπύρετη κατάσταση , όπου και κρατήθηκαν για νοσηλεία.
 
Στο μεταξύ χτες στο Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας – Κέντρο Διαλογής  εξετάστηκαν άλλα τρία περιστατικά που ωστόσο αυτά δεν κρατήθηκαν στο Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών . Συγκεκριμένα το ένα περιστατικό αρνήθηκε νοσηλεία, το δεύτερο περιστατικό δεν έχρηζε νοσηλείας και του δόθηκε εξιτήριο ενώ το τρίτο περιστατικό παραπέμφθηκε στο ΤΑΕΠ λόγω άλλων προβλημάτων.
 
Στο μεταξύ στο Κέντρο Αναφοράς στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου μεταφέρθηκε χτες ο 58χρονος ασθενής που νοσηλευόταν στον Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου. Ο 58χρονος εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό  μετά τη σχετική δειγματοληψία που του υπεβλήθη.
 
Τον 58χρονο ασθενή  περιέθαλψε από την προηγούμενη Κυριακή, το Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας – Κέντρο Διαλογής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, με συμπτωματολογία μερικών ημερών χαρακτηριστική για κορωνοϊό. Ακολούθως αυτός νοσηλεύτηκε στον Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου και ακολούθως εντοπίστηκε θετικός.
 
Εξάλλου , η 70χρονη γυναίκα με  ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού που προσήλθε στο Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας – Κέντρο Διαλογής του ΓΝ Πάφου το Σάββατο, διακομίσθηκε την επομένη ( Κυριακή)  στο Νοσοκομείο Λεμεσού και επίσης διερευνάται.
 
Όπως ανέφερε ο Δρα Ιωσήφ Μουτήρης  η λειτουργία των δύο θαλάμων δηλαδή του Κέντρου Διαλογής και του Θαλάμου Ύποπτων Περιστατικών,   συνεχίζεται χωρίς κανένα πρόβλημα με την επάνδρωση νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.
 
To Κέντρο Διαλογής του ΓΝ Πάφου,  είναι ανοικτό 24 ώρες το 24ωρο.
 
Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας διόρισε χτες τον Δρα. Μουτήρη Επιστημονικό Διευθυντή για το covid19 στο Νοσοκομείο Πάφου.
 
Ο κ. Μουτήρης θα έχει την ευθύνη για την λειτουργία των δυο θαλάμων, ύποπτων κρουσμάτων και βραχείας νοσηλείας, με στόχο να «καθαρίσει» το Νοσοκομείο Πάφου από τον κορωνοϊό.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι εξελίξεις τύπου roller coaster στον πόλεμο, η επιτυχία Ισραήλ-ΗΠΑ και η επόμενη μέρα του Χαμενεΐ
Κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες για την ΑΤΑ-Προσπαθούν να γεφυρώσουν τις διαφορές οι δύο πλευρές
Μπαίνει τέλος στις συζητήσεις δεκαετίας για τα ξενόγλωσσα-Ολοκληρώνεται η συζήτηση στη Βουλή
Ανησυχία και ασκήσεις επί χάρτου υπό τον φόβο αυξήσεων στα καύσιμα-Σκέψεις για νέα παράταση στον φόρο άνθρακα
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί του Τζόκερ για τα επτά εκατομμύρια ευρώ
Αυτός είναι ο 26χρονος Αζέρος «κατάσκοπος»-«Άριστα εκπαιδευμένος, τηρούσε όλους τους συνωμοτικούς κανόνες»
Πώς οι ΗΠΑ έβαλαν τις βάσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν-Τι ήταν το «Atoms for Peace»
Αποκατάσταση παροχής ρεύματος λόγω πρότερης βλάβης στον Σταθμό Βασιλικού
Δεν θέλει καμία επαφή με Χαν ο Τατάρ-«Εσωτερική ρύθμιση της ΕΕ, εμμονικός ο Χριστοδουλίδης»
Χάος για χιλιάδες επιβάτες που έχουν αποκλειστεί στο αεροδρόμιο της Ντόχα